Η έξοδος των πολιορκημένων του Χαλεπίου (ΦΩΤΟ)

 

Μετά από χρόνια πολέμου, κακουχιών και καθημερινών κινδύνων, χιλιάδες πολίτες των ανατολικών συνοικιών του Χαλεπίου, της δεύτερης μεγάλης πόλης της Συρίας, ετοιμάζονται να φύγουν από τις περιοχές τους αναζητώντας καταφύγιο στις δυτικές συνοικίες που ελέγχει ο Συριακός Αραβικός Στρατός του καθεστώτος Ασαντ. 

χαλεπι έξοδος

Θύματα μιας βίας στην οποία δεν συμμετέχουν, οι άμαχοι του Χαλεπίου, αναζητούν περιοχές ασφαλέστερες για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Μέχρι το μεσημέρι είχαν διασωθεί 75 οικογένειες οι οποίες πέρασαν στις δυτικές περιοχές.

Τον δρόμο για την μαζική αυτή έξοδο, άνοιξε η εικόνα της παράδοσης πολλών ανταρτών στις κυβερνητικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν καταφέρει να περικυκλώσουν τον δυτικό τομέα της πόλης που ελεγχόταν από τους αντικυβερνητικούς, αποκόπτοντας όλες τις οδούς ανεφοδιασμού τους.

Οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν από ακτιβιστές, δείχνουν μεγάλο αριθμό πολιτών  να ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τις πολιορκούμενες πλέον δυτικές συνοικίες της πόλης που είναι αντιμέτωπες με μεγάλη ανθρωπιστική καταστροφή.

imageimageimage

Τους πολίτες στη προσπάθεια διαφυγής τους συνέδραμε και ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός ο οποίος παρέδωσε τις γειτονιές πού ήλεγχε στην κυβέρνηση, με αντάλλαγμα ειρήνη και αμνηστία.

Εχουν προηγηθεί αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμοί κατοικημένων περιοχών με θύματα ως συνήθως αθώους πολίτες και στις δύο πλευρές των εμπολέμων.

Η συριακή κυβέρνηση ανακοίνωση ότι δημιούργησε 3 ανθρωπιστικούς διαδρόμους για την έξοδο των αμάχων από τις πολιορκούμενες δυτικές συνοικίες ενώ ο πρόεδρος Ασαντ ανακοίνωση την παροχή αμνηστίας σε όσους παραδώσουν τα όπλα τους.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here