Εξώδικο ΟΙΕΛΕ σε Κεραμέως για σχολάρχες που χρηματοδοτούν τη ΝΔ-Νόμιμες οι χορηγίες στη ΝΔ, λέει η Ένωση Σχολαρχών

Εξώδικη διαμαρτυρία απέστειλε την Πέμπτη η ΟΙΕΛΕ προς την Υπουργό Παιδείας για την εξαιρετικά σοβαρή, σημερινή αποκάλυψη της Εφημερίδας των Συντακτών, όπου τεκμηριώνεται με συγκεκριμένα στοιχεία αυτό που ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ ανέφερε στη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα. Ότι, δηλαδή, η ΝΔ χρηματοδοτείται από συγκεκριμένους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων και ότι αυτοί που διοικούν το Υπουργείο Παιδείας είναι επί της ουσίας οι εκπρόσωποι των σχολαρχών.

Η δημοσιογράφος φέρνει στο φως συγκεκριμένες λίστες της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής για τη χρηματοδότηση της Νέας Δημοκρατίας από φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις για τα έτη 2016 και 2017 (δεν έχουν ακόμη εκδοθεί στοιχεία για τα επόμενα έτη). Στους χορηγούς του κόμματος περιλαμβάνονται κάποια ιδιωτικά σχολεία των οποίων οι νόμιμοι εκπρόσωποι είναι ηγετικά στελέχη του Συνδέσμου των ιδιοκτητών.

Στην εξώδικη διαμαρτυρία, απευθύνεται πρόσκληση στην Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως, έστω και την ύστατη στιγμή, να αποσύρει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που μετατρέπει τα ιδιωτικά σχολεία σε ένα απέραντο allinclusive εκπαιδευτικό supermarket, που διαλύει κάθε ίχνος εργασιακού δικαιώματος και που μετατρέπει τον ιδιωτικό εκπαιδευτικό σε «εθελοντή» πάροχο υπηρεσιών κάθε είδους (από συνοδεία σχολικών μέχρι απογευματινές δράσεις και φύλαξη) με συμβάσεις-λάστιχο. Της  ζητείται, δε, να επιδιώξει ειλικρινή και γόνιμο διάλογο με τους φορείς της εκπαίδευσης για να λυθούν τα όποια ζητήματα.

Αναλυτικά το εξώδικο:

oiele1.jpgoiele3.jpg

Νόμιμες οι χορηγίες στη ΝΔ, λέει η Ένωση Σχολαρχών

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» αναφέρει σε «αποκαλυπτικό» ρεπορτάζ της ότι ορισμένες εκπαιδευτικές εταιρίες, ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλες, συμμετείχαν στην χρηματοδότηση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας κατά τα έτη 2016-2017.

Υπενθυμίζουμε ότι οι χορηγίες εταιριών και ιδιωτών προς τη ΝΔ ήταν μια διαδικασία διάφανη και γινόταν με τα σχετικά παραστατικά, όπως συμβαίνει σε όλες τις δημοκρατικές κοινωνίες, άρα είναι γνωστή και δημόσια – άλλωστε η εφημερίδα αντλεί δεδομένα από την Επιτροπή Διαφάνειας και δεν ανακάλυψε κάποια… υπόγεια διαδρομή.

Ακριβώς επειδή η διαδικασία ήταν διάφανη, γι’ αυτό και κάποιες εκπαιδευτικές εταιρίες συμμετείχαν. Δεν θα συμμετείχαν ποτέ, για παράδειγμα, αν η ροή χρήματος γινόταν μέσω λιβανέζικων offshore…

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here