Εξώδικο Δ. Χίου κατά Μουζάλα για δηλώσεις του σχετικά με την ΒΙΑΛ

 

Ο Δήμος Χίου, με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, ζητά με εξωδικό του τη διάψευση από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα των δηλώσεών του από το βήμα της Βουλής ότι ο Δήμος έχει λάβει 750.000 ΕΥΡΩ για την αγορά της ΒΙΑΛ, όπου στεγάζεται το Κέντρο Υποδοχής και Καταγραφής προσφύγων- μεταναστών.

Η απάντηση που έδωσε ο υπουργός, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Νότη Μηταράκη που αφορούσε τις αποζημιώσεις των κατοίκων Χαλκειούς και Σούδας για ζημιές που έχουν υποστεί συνεπεία του μεταναστευτικού, έφερε την άμεση αντίδραση του Δημάρχου Χίου Μανώλη Βουρνού που συγκάλεσε έκτακτη οικονομική επιτροπή (στη 1.00 μ.μ. του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου).

Παρουσία και του βουλευτή της ΝΔ, ο Δήμαρχος Χίου παρουσίασε τα ΦΕΚ καθώς και τα εντάλματα πληρωμής που αποδεικνύουν ότι ο Δήμος Χίου έχει λάβει συνολικά για το προσφυγικό 650.000 ΕΥΡΩ.

Σε ιδιαίτερα έντονο ύφος ο Δήμαρχος σημείωσε πως αν ο υπουργός θεωρεί ότι με αυτά τα χρήματα στη Χίο αγοράστηκε η ΒΙΑΛ και δεν καλύφθηκαν πάγιες ανάγκες των προσφύγων τότε τι ακριβώς έχει αγοραστεί με παραπλήσια ποσά στα άλλα νησιά και περιοχές που διαθέτουν HOT SPOT.

Η πρόταση του κ. Βουρνού έγινε ομόφωνα αποδεκτή από τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, ενώ επισημάνθηκε ότι θα γίνει σχετική ενημέρωση τόσο στον Πρωθυπουργό, όσο και στα κοινοβουλευτικά κόμματα και στον Ευρωπαίο Επίτροπο για το προσφυγικό Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Στη δριμεία κριτική που ασκήθηκε από όλα τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής στον υπουργό, αναφέρθηκε ότι θα τεθεί και θέμα παραίτησής του ενώ σε περίπτωση που δεν δοθεί απάντηση σε εύλογο χρονικό διάστημα τότε θα κατατεθεί μήνυση και αγωγή κατά του κ. Μουζάλα.

Λαμβάνοντας το λόγο ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μηταράκης τόνισε ότι θα ζητήσει εκ νέου στη Βουλή την κατάθεση της σχετικής διαταγής πληρωμής των 750.000 ΕΥΡΩ.

Ο Δήμαρχος Χίου είχε καλέσει και το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη· επικαλέστηκε όμως σοβαρό οικογενειακό θέμα, που δεν του επέτρεπε να παρευρεθεί στην έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής το μεσημέρι του Σαββάτου.

Πηγή:ΕΡΤ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here