«Εχω βαρύ πρόγραμμα, μπορώ μετά τις 6 Ιουλίου», απαντά στη Ζωή ο Γ. Στουρνάρας

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Νέα επιστολή, με την οποία ενημερώνει τη Πρόεδρο της Βουλής ότι έχει φορτωμένο πρόγραμμα λόγω και των εξελίξεων με την διαπραγμάτευση και τις καθημερινές τηλεδιασκέψεις της ΕΚΤ για ρευστότητα και επομένως δεν δύναται να παραστεί  στην αυριανή  συνεδρίαση της Επιτροπής Δημοσιών Επιχειρήσεων, Τραπεζών και Οργανισμών στην οποία εκλήθη να δώσει εξηγήσεις για την Εκθεση Νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος, απέστειλε ο Διοικητής της Τράπεζας, Γ. Στουρνάρας. 

Υπενθυμίζεται ότι η Πρόεδρος της Βουλής δεν είχε δεχθεί την προηγούμενη επιστολή του κ. Στουρνάρα και του απηύθυνε πρόσκληση να παραστεί πριν τις 6 Ιουλίου. Ετσι αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Στουρνάρας έχει κληθεί να καταθέσει και για την υπόθεση της Siemens, σχετικά με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που έκανε το δημόσιο, όταν ήταν υπουργός των Οικονομικών με την γερμανική εταιρεία. Ενας συμβιβασμός που λειτουργησε ως  συγχωροχάρτι’ για την εταιρεία των μιζών, έναντι ένος πολύ μικρού οικονομικού τιμήματος.

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Στουρνάρα έχει ως εξής:

«Ευχαριστώ για τη νέα σας επιστολή της 24ης Ιουνίου 2015, με την οποία με καλείτε σε ακρόαση την Παρασκευή 26 Ιουνίου, στις 12.00, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης σχετικά με την υποβολή της Έκθεσης Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Είναι προφανές ότι βρίσκομαι πάντα στη διάθεση της Βουλής. Όμως, όπως σας ενημέρωσα με την προηγούμενη επιστολή μου, η με πληρότητα εκτέλεση των καθηκόντων μου δεν μου επιτρέπει να προσέλθω τις αμέσως επόμενες ημέρες σε ακρόαση στις Επιτροπές της Βουλής στις οποίες με καλείτε. Σας θυμίζω ότι με έχετε ήδη καλέσει και στην Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας.

Πιο συγκεκριμένα, τις ημέρες αυτές διενεργούνται καθημερινώς τηλεδιασκέψεις με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, προκειμένου, σε ημερήσια πλέον βάση, να παρέχεται ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες.

Η συνεχής παρακολούθηση των εξελίξεων από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος είναι απολύτως αναγκαία. Είμαι βέβαιος, ότι παρακολουθείτε τις δυσκολίες και τις προσπάθειες της Τράπεζας της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να τις αντιμετωπίσουν.

Επιπλέον, αυτό το διάστημα είναι προγραμματισμένα δύο σημαντικά υπηρεσιακά ταξίδια, το πρώτο, την προσεχή Παρασκευή 26 Ιουνίου στην Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS), το δεύτερο, την επόμενη εβδομάδα, στην Ευρωπαϊκή κεντρική Τράπεζα, στα οποία, λόγω ακριβώς της κρισιμότητας της κατάστασης, θα ήταν αδιανόητη και εθνικών επιζήμια ενδεχόμενη απουσία μου.

Από Δευτέρα 6 Ιουλίου και για όλη την εβδομάδα που ακολουθεί, θα είμαι στη διάθεσή σας, υποθέτοντας εύλογα ότι η κατάσταση θα έχει εξομαλυνθεί. Σας παρακαλώ να λάβετε υπόψη, ότι οι, με φυσική παρουσία, συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στις οποίες η παρουσία μου είναι απαραίτητη, πραγματοποιούνται κάθε δύο εβδομάδες. Επομένως δεν είμαι διαθέσιμος αυτές τις περιόδους.

Θα ήταν χρήσιμο αν οι υπεύθυνοι των γραφείων μας θα μπορούσαν να συνεννοηθούν για τις διαθέσιμες ημερομηνίες, εάν κρίνετε ότι ολόκληρη η εβδομάδα που ξεκινά στις 6 Ιουλίου, και την οποία σας προτείνω, δεν προσφέρεται για τις εργασίες των Επιτροπών σας.

Παρακαλώ πολύ, λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ενημερώστε ποιες ημερομηνίες θα επιθυμούσατε να προσέλθω στις Επιτροπές που με καλείτε και με ποια σειρά»¨.

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Yπαρχει και η βιαιη προσαγωγη Δεν μπορει ενα τσογλανι να αρνειται να καταθεσει
    η να θελει αλλα οποτε γουσταρει αυτος Εδω προκειται για δισ που διακυβευβονται
    στην υποθεση της SIEMENS Αυριο ενας εισαγγελεας να τον σιδηροδεσει και να τον στειλει στη βουλη να καταθεσει Το οτι το παει πισω πισω εχει το σκοπο του και δεν απο
    κλειεται να περιμενει να πετυχει εκεινο το πραξικοπημα που σχεδιαζουν ολα τα
    παιδια των Βρυξελων και οι περαν του Ατλαντικου συμμαχοι μας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here