Το 46% των Ελλήνων θέλει έξοδο από την ΕΕ- Αυξάνει η δυσφορία στην Ευρώπη

Σύμφωνα με διαδικτυακή σφυγμομέτρηση της  WIN/Gallup International  με 14.969 συμμετέχοντες, οι ψηφοφόροι σε όλη την ΕΕ δυσφορούν με την ένωση  αλλά η υποστήριξή τους  παραμένει υψηλά, ειδικά στα μεγάλα κράτη μέλη.

Στην Ελλάδα το ποσοστό που θα ψήφιζε για έξοδο από 38% ανέβηκε στο 46%!

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι 89% των ψηφοφόρων στην Ελλάδα πιστεύουν ότι η χώρα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση.

Στη Γαλλία, το ποσοστό ανέρχεται στο 82%, στην Ιταλία στο 79% και στη Γερμανία στο 62%.

Ενώ όμως είναι εμφανής η δυσφορία των ψηφοφόρων της ΕΕ, η αύξηση στο ποσοστό των ατόμων που θα ψήφιζαν για έξοδο από την ΕΕ είναι πολύ χαμηλή – 36% κατά μέσο όρο  σε 15 χώρες που ερωτήθηκαν, συμπεριλαμβανόμενης και της Βρετανίας.

Το ποσοστό που σε Γερμανία Γαλλία και Βέλγιο θα ψήφιζαν να φύγουν σημείωσε πτώση από πέρσι. Αντίθετα, στη Φινλανδία και την Ελλάδα παρατηρήθηκε αύξηση, στο 40% από το 29% στη Φινλανδία και 46% από 38% στην Ελλάδα

«Το 2016 τα θεμέλια της ΕΕ κλονίστηκαν έντονα», είπε ο Τζόνι Χέλντ, γενικός διευθυντής της ORB International, που διεξήγαγε τη δημοσκόπηση στη Βρετανία.

«Αυτό που ξεχωρίζει είναι η συντριπτική άποψη από πολίτες της ΕΕ ότι οι χώρες τους πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση – ιδιαίτερα ορατό στη Γαλλία και στην Ελλάδα – πράγμα το οποίο δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για τα δεξιόστροφα λαϊκιστικά κόμματα» κατά τη γνώμη του.

Σε όλη την Ευρώπη, 60% είπαν ότι θα προτιμούσαν να είχαν λιγότερους μετανάστες και πρόσφυγες. Στην Ελλάδα, το ποσοστό ήταν 86%, ενώ στην Ιταλία ήταν 75% και στη Γερμανία 64%.

Η δημοσκόπηση έγινε από τις 25 Νοεμβρίου έως τις 7 Δεκεμβρίου και τη μεταδίδει το Reuters -περισσότερα στοιχεία, πιο λεπτομερή, δεν βρήκαμε ακόμη

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here