Εξηγήσεις Καμμένου για το ρόλο των ενόπλων δυνάμεων, με αρκετή…ασάφεια

Εξηγήσεις επιχείρησε να δώσει ο υπουργός Αμυνας Π. Καμμένος, για τη δήλωσή του ότι οι ένοπλες δυνάμεις διασφαλίζουν την σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας, η οποία έγινε παρουσία του πρωθυπουργού, αλλά μάλλον τα έκανε χειρότερα.

Μιλώντας στη ΕΡΤ, ουσιαστικά επανέλαβε όσα είπε το μεσημέρι, με μια ελάχιστα διαφορετική εκδοχή. Είπε πως «οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας έχουν την ευθύνη για την ασφάλεια των συνόρων και  εξασφαλίζουν την ασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας», προσθέτοντας ότι «οι Ένοπλες δυνάμεις είναι εκτός πολιτικού παιχνιδιού».

Ο κ. Καμμένος επεσήμανε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δίνουν ένα αίσθημα ασφαλείας στον πολίτη και ζήτησε από την αντιπολίτευση να μην εμπλέκει τις Ένοπλες δυνάμεις του τόπου «σε πολιτικά και μικροπολιτικά παιχνίδια».

Νωρίτερα με ομοβροντία δηλώσεων τους αντέδρασαν τα πολιτικά κόμματα:

Ν.Δ.: Προκλητικές δηλώσεις

O Συντονιστής ΟΔΕ Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας χαρακτήρισε τις δηλώσεις του κ. Καμμένου προκλητικές και επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό:

«Ο σαστισμένος από τις διαφοροποιήσεις υπέρ της Ευρώπης βουλευτών του κ. Καμμένος, υποδεχόμενος τον κ. Τσίπρα στο ΥΠΕΘΑ, τον διαβεβαίωσε πως ο στρατός εγγυάται την ασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας! Και ο πελαγωμένος Πρωθυπουργός, αντί να τον απολύσει επιτόπου, έκανε πως δεν κατάλαβε».

 

Δριμεία επίθεση και από το Ποτάμι

«Όταν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας σε ενημερώνει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις «…διασφαλίζουν την εσωτερική ασφάλεια της χώρας..» παρουσία του Πρωθυπουργού, το μόνο που μπορεί να νιώσει ο Ελληνικός λαός είναι τη ραχοκοκαλιά του να παγώνει» σχολίασε και το Ποτάμι.

 

Παραίτηση Π. Καμμένου ζήτησε η Φώφη Γεννηματά

 

Η κ. Γεννηματά ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι αυτή η φράση είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία, είναι μια ανοικτή απειλή για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του ελληνικού λαού και του κάθε πολίτη ξεχωριστά, φέρνει στο μυαλό μας αλήστου μνήμης εποχές, με αυταρχισμούς, γύψους και χούντες.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε είτε την παραίτηση είτε την απομάκρυνση του κ. Καμμένου, κάνοντας λόγο για ολέθριο ολίσθημα.

Και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε την επίσκεψη του κ. Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας δυο ημέρες πριν το δημοψήφισμα αδιανόητη.

Όπως είπε, δεν νοείται προδημοψηφισματική, δηλαδή προεκλογική επίσκεψη πρωθυπουργού στην πρώτη στρατιωτική μονάδα της χώρας, σε στρατόπεδο. «Είναι πρωτοφανές, αντιδημοκρατικό, θεσμικά προκλητικό, επικίνδυνο».

 

Για παραπλανητικές αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία διαστρεβλώνουν το νόημα των δηλώσεων του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου σκόπιμα και με στόχο με στόχο τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων, έκανε λόγο η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here