Εξι μήνες φυλακή για ένα χαμογελαστό emoticon στο Facebook

Βολιώτισσα επιχειρηματίας που βρίσκεται απο καιρό σε αντιδικία με συντοπίτη της (στον οποίο και έχει επιβάλει ασφαλιστικά μέτρα), κατάφερε να τον καταδικάσει επειδή σε διαφημιστική  ανάρτησή της στο Facebook εκείνος αντί για σκέτο like έβαλε ένα γελαστό emoticon

To emoticon. επειδή η ανάρτηση αφορούσε σε διαφήμιση της επιχείρησης της γυναίκας, κρίθηκε ως ειρωνικό και συκοφαντικο και ο «δράστης» καταδικάστηκε απο το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών.

Πιο αναλυτικά, η Βολιώτισσα είχε κατηγορήσει τον συντοπίτη της για συκοφαντική  δυσφήμιση και είχε κερδίσει ασφαλιστικα΄μέτρα που απαγόρευαν στον άνδρα να  αναφέρεται άμεσα ή έμμεσα στην επαγγελματία. Εν συνεχεία, στις 2 Φεβρουαρίου 2017, η ενάγουσα ανάρτησε στην προσωπική της σελίδα στο facebook διαφήμιση της επιχείρησής της. Ο κατηγορούμενος «απάντησε» κάτω από την ανάρτηση με ένα emoticon που γελούσε. Και μόνο αυτή η φατσούλα ήταν αρκετή για να τον φέρει στο εδώλιο του κατηγορούμενου την περασμένη εβδομάδα και να καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών για παραβίαση δικαστικής απόφασης.

Το emoticon που γελούσε κάτω από την ανάρτηση της επαγγελματία θεωρήθηκε προσβλητικό και μειωτικό και το δικαστήριο έκανε δεκτό ότι «η φατσούλα αποτελεί εκδήλωση συμπεριφοράς και διάθεσης για τον χαρακτηρισμό της προσωπικότητας του άλλου», οπότε αποφάσισε ότι το σχόλιο-απάντηση με το emoticon αποτελούσε αξιόποινη πράξη και συγκεκριμένα παραβίαση των ασφαλιστικών μέτρων.

Βέβαια μας μένει η απορία, πώς γίνεται να είναι αντιδικοι με ασφαλιστικά μέτρα και να παραμένουν «φίλοι» στο Facebook-γιατί αν δεν ήταν «φίλοι», τότε ο καταδικασθείς Βολιώτης δεν θα είχε τη δυνατότητα ούτε emoticon να αναρτήσει αλλά ούτε και απλό like να κάνει, αφού γενικά δεν θα έβλεπε αναρτήσεις της ενάγουσας στην δική της σελίδα

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here