Εξι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες στο σκάνδαλο Novartis

 

Εξι είναι συνολικά οι προστατευόμενοι μάρτυρες ,σύμφωνα με τον συνήγορο των πληροφοριοδοτών της αμερικανικής κυβέρνησης Παύλο Σαράκη. 

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος, μιλώντας στην ΕΡΤ, «υπάρχουν τρεις μάρτυρες στην Αμερική και τρεις στην Ελλάδα. Δεν είναι τα ίδια πρόσωπα. Η υπόθεση για τις αμερικανικές Αρχές άνοιξε το 2016 με τις δύο πρώτες καταθέσεις και συμπληρώθηκε το 2017 με την τρίτη κατάθεση.»

Αναφερόμενος στο ιστορικό της υπόθεσης, ο κ.Σαράκης ανέφερε ότι αυτή ξεκίνησε το 2014, όταν «προστατευόμενοι μάρτυρες  πήγαν στο FBI κι έδωσαν το 2014 τα πρώτα στοιχεία, βάσει αμερικανικού νόμου για αθέμιτες πρακτικές εταιριών που είναι στο αμερικανικό χρηματιστήριο».

Πρόσθεσε ότι οι μάρτυρες αυτοί «επέλεξαν να καταθέσουν τα όσα γνώριζαν με ακλόνητα στοιχεία και έγγραφα στις αμερικανικές Αρχές γιατί εκεί δεν υπάρχει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και τα αδικήματα δεν παραγράφονται.

Για να ασχολείται η αμερικανική Δικαιοσύνη με την υπόθεση, καταλαβαίνετε ότι το μέγεθος είναι τεράστιο. Μιλάμε για πακτωλό εκατομμυρίων που έφτασαν στις τσέπες πολιτικών προσώπων και κρατικών αξιωματούχων. Τα στοιχεία που έχει η ελληνική Δικαιοσύνη στα χέρια της είναι ακλόνητα». Ενώ επίσης, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τις κατηγορίες της ΝΔ περί «ανώνυμων» και «κουκουλοφόρων» σημείωσε ότι «οι Αμερικανοί εισαγγελείς αποκαλούν ήρωες στη μάχη της διαφθοράς τους εκεί πληροφοριοδότες, ντροπή που εδώ τους λέμε κουκουλοφόρους».

Εντύπωση επίσης, προκαλούν οι αναφορές του Παύλου Σαράκη στον «έλεγχο της πληροφόρησης» από τις Novartis: «Η Novartis έλεγχε την πληροφόρηση και χειραγωγούσε το πολιτικό σύστημα, γιατί έχοντας κυρίαρχη θέση στη χώρα μας είχε τεράστια οφέλη παγκοσμίως. Η τιμολόγηση στην Ελλάδα διαμορφώνει τιμές φαρμάκων μέχρι τη Βραζιλία, άρα είναι τεράστιο το ενδιαφέρον για τις αμερικανικές αρχές, που εποπτεύουν και παρακολουθούν κάθε εξέλιξη γιατί θεωρούν την υπόθεση δική τους, αν και το έγκλημα έγινε στην Ελλάδα».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here