Εξη χρόνια σε αναμορφωτήριο το αγόρι που σκότωσε το 14χρονο συμμαθητή του για το «ποιος έχει το καλύτερο τρακτέρ»

Τον εγκλεισμό του εφήβου από τη Γέφυρα Θεσσαλονίκης που σκότωσε τον 14χρονο, συνομήλικό του, φίλο, τον Ιούνιο του 2016, αποφάσισε το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης.

Η δίκη έγινε κεκλεισμένων των θυρών με παροντες μονον συγγενείς πρώτου βαθμου και μάρτυρες, όπως συμμαθητές θύματος και δράστη.

Σύμφωνα με το Voria.gr το Δικαστήριο αποφάσισε τον εγκλεισμό του δράστη στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου μέχρι την ηλικία των 21 ετών καθώς και την καθημερινή ψυχιατρική υποστήριξή του

Κατά την άφιξη του τότε 14χρονου  και πλέον 15χρονου δράστη στο δικαστήριο σημειώθηκε ένταση. Συγγενείς του θύματος προπηλάκισαν και πέταξαν μπουκάλια με νερό στους συγγενείς του δράστη και ζητούσαν «ισόβια» για τον ανήλικο δολοφόνο.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟΤΕ

Το απόγευμα του Σαββάτου, 11 Ιουνίου 2016, ο μικρός Τάσος είχε βγει μία βόλτα με τους φίλους του στην πλατεία του χωριού. Περίπου στις 11:00 το βράδυ, τα παιδιά αποφάσισαν να φύγουν από την πλατεία και να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Ο Τάσος πήρε το δρόμο της επιστροφής μαζί με τον συνομήλικο φίλο του και -όπως ο ίδιος είχε καταθέσει- λίγα μέτρα μετά, οι δρόμοι τους χωρίστηκαν. Ομως ο δράστης πήγε και πήρε μαχαίρι και επιτέθηκε στο θύμα, επειδή (όπως τότε είχε πει) τον ειρωνευόταν και τον μείωνε και έλεγε ότι ο δικός του πατέρας έχει καλύτερο τρακτέρ.

Οι ώρες περνούσαν και ο Τάσος δεν επέστρεφε στο σπίτι. Ανήσυχοι οι γονείς του άρχισαν να τον αναζητούν χωρίς αποτέλεσμα και έτσι αποφάσισαν να δηλώσουν την εξαφάνισή του στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής. Την επομένη το άψυχο κορμί του άτυχου παιδιού βρέθηκε σε ένα χωράφι.

Στο δικαστήριο ο δράστης φέρεται να είπε ότι δεν θυμάται τι ακριβως ειχε συμβει και τι είχε ειπωθεί τότε.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here