Εξέγερση του Πολυτεχνείου- Συρροή κόσμου και συγκίνηση-Το απόγευμα η πορεία-Επί ποδός 5.000 αστυνομικοί

Πλήθος κόσμου εξακολουθεί να συρρέει στο μνημείο των θυμάτων της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 46 χρόνων από το μεγάλο γεγονός τηε ελληνικής αντίστασης στη χούντα, στις 17ης Νοεμβρίου του 1973.

Από το πρωί της Κυριακής, οικογένειες με παιδιά, εκπρόσωποι κομμάτων, αντιπροσωπείες φορέων και συλλόγων, μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και απλοί πολίτες αποτίνουν φόρο τιμής στα θύματα της εξέγερσης.

Η συγκίνηση είναι διάχυτη, με τις εκδηλώσεις να κορυφώνονται το απόγευμα, με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις 16.00.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πύλες του Πολυτεχνείου, στην οδό Πατησίων, θα κλείσουν λίγο μετά τη 1.00 το μεσημέρι, προκειμένου να τελεστεί ειδική εκδήλωση εις τη μνήμη των θυμάτων.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛΑΣ) έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, υπό τον φόβο επεισοδίων. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν επιστρατευτεί συνολικά 5.000 αστυνομικοί.

Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ περιλαμβάνει, επίσης, τη χρήση drones και ελικοπτέρου, ενώ ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων και της ΑΟΣΕΕ.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, και η χρήση υδροφόρων νερού, σε περίπτωση εκτεταμένων επεισοδίων.

Αποκλεισμένο το κέντρο της Αθήνας

Παράλληλα, από τις 12.00 το μεσημέρι εφαρμόζονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο μεγαλύτερο μέρος του κέντρου των Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, χαρακτηριστικά, κλειστές θα είναι βασικές οδικές αρτηρίες, όπως η Πατησίων, η Σταδίου, η Βασιλίσσης Σοφίας, η Λεωφόρος Αλεξάνδρας, η Βασιλίσσης Αμαλίας, καθώς και οι παράλληλες και καθέτους αυτών.

Κλειστοί τρεις σταθμοί του μετρό

Κλειστοί θα μείνουν και τρεις σταθμοί του μετρό, κατόπιν εντολής της ΕΛΑΣ. Συγκεκριμένα, οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση από τους σταθμούς «Μέγαρο Μουσικής» (15.00), «Ευαγγελισμός» (16.30) και «Σύνταγμα» (16.30).

Τροποποιήσεις θα εφαρμοστούν και στα δρομολόγια των λεωφορείων και τρόλεϊ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here