Εξαρχής παράνομος ο διορισμός Ζαρούλια στη Βουλή-ΣΥΡΙΖΑ: Έκθετη η ΝΔ που συνεχίζει το ξέπλυμα των χρυσαυγιτών

Η αποκάλυψη ότι ο διορισμός της υπόδικης χρυσαυγίτισας Ζαρούλια ως μετακλητή ήταν εξαρχής παράνομος εκθέτει ανεπανόρθωτα τόσο την Προεδρία της Βουλής, την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και το δήθεν επιτελικό τους κράτος.

Οφείλουν σήμερα κιόλας να δώσουν στη δημοσιότητα την υπεύθυνη δήλωση της Ζαρούλια, στην οποία διαβεβαιώνει ότι δεν έχει παραπεμφθεί σε δίκη για κακούργημα, όπως προβλέπεται από το νόμο για τον διορισμό μετακλητών στη Βουλή.

Είτε η κα Ζαρούλια υπέβαλε ψευδή δήλωση και αυτή έγινε αποδεκτή, κάνοντας τα στραβά μάτια πέντε μέρες πριν την ιστορική δικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή ή αν δεν υπέβαλε καθόλου τότε προχώρησε η διαδικασία διορισμού της με ελλιπή στοιχεία και «πάγωσε» μετά το σάλο και τις σφοδρές αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Περιμένουμε άμεσα απαντήσεις από τη ΝΔ που συνεχίζει να ξεπλένει μέχρι και στο παρά πέντε της ανακοίνωσης των ποινών τους χρυσαυγίτες.

Η αποκάλυψη

Οπως αποκαλύπτουν οι iediseis.gr

Με παράνομο τρόπο και μάλιστα με την αποδοχή ψευδούς ή ελλιπούς υπεύθυνης δήλωσης διόρισε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, την χρυσαγίτισσα, Ελένη Ζαρούλια, στη Βουλή σύμφωνα με στοιχεία που φέρνει στο φως το iEidiseis.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Ζαρούλια είναι κατηγορούμενη στη δίκη της Χρυσής Αυγής και έει καταδικασθεί για κακούργημα!

Βάσει του άρθρου 8 του Υπαλληλικού Κώδικα (Ν. 3528/07) δεν μπορούν να διορισθούν στο δημόσιοι οι υπόδικοι που έχουν παραπεμφθεί με τελεσίδικο βούλευμα για κακούργημα ή όσοι έχουν παραπεμφθεί για μια σειρά πλημμελημάτων (κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη, εκβίαση κλπ).

Από την εν λόγω διάταξη προκύπτουν και αντίστοιχα κωλύματα διορισμού τόσο για τους μόνιμους όσο και για τους μετακλητούς υπαλλήλους του κοινοβουλίου (άρθρο 36 του Κανονισμού της Βουλής). Για το λόγο αυτό πριν τον διορισμό τους οι μετακλητοί υπάλληλοι της Βουλής υποχρεούνται να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση στην οποία διαβεβαιώνουν ότι δεν έχουν παραπεμφθεί σε δίκη για κακούργημα ή για λιποταξία ή για μια σειρά πλημμελημάτων. Μάλιστα κάθε υποψήφιος προς διορισμό στη Βουλή υποχρεούται να δηλώνει ενυπόγραφα εάν εκκρεμεί οποιαδήποτε κατηγορία εναντίον του!

Επομένως, για τον διορισμό της η Ελένης Ζαρούλια η Βουλή όφειλε να της ζητήσει υπεύθυνη δήλωση σχετικά με πιθανά κωλύματα διορισμού. Εάν πράγματι η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου έχει υποβάλει τέτοια δήλωσή τότε ο Πρόεδρος της Βουλής θα έπρεπε να είχε κάνει ήδη αναφορά σε βάρος της στην εισαγγελία για το πλημμέλημα της ψευδούς δήλωσης. Εάν δεν έχει υπογράψει τέτοια δήλωση η κυρία Ζαρούλια τότε, εκτός όλων των άλλων, ο διορισμός έχει γίνει με ελλιπή στοιχεία.

Πλήθος ερωτημάτων για τον Πρόεδρο της Βουλής

Μετά την αποκάλυψη του iEidiseis καθίσταται προφανές ότι το Προεδρείο της Βουλής οφείλει να ξεκαθαρίσει εάν η Ελένη Ζαρούλια υπέβαλε υπεύθυνη δήλωση ως όφειλε ή όχι και γιατί δεν έστειλε την υπόθεση στον εισαγγελέα.

Σε περίπτωση που έχει υποβληθεί η εν λόγω δήλωση θα πρέπει επίσης να διασαφηνιστεί εάν η Ελένη Ζαρούλια δήλωσε ψευδώς στη Βουλή ότι δεν έχει κανένα κώλυμα διορισμού και ότι δεν εκκρεμεί οιαδήποτε κατηγορία σε βάρος της.

Επίσης, γεννάται το ερώτημα πως είναι δυνατόν ο Πρόεδρος της Βουλής να μην γνώριζε ότι η χρυσαυγίτισσα Ελένη Ζαρούλια είχε παραπεμφθεί για κακούργημα. Περαιτέρω, εάν το γνώριζε, τότε γιατί κάλυψε με την υπογραφή του τον παράνομο διορισμό;

Επιπλέον, προκαλεί εύλογες απορίες το ότι η Βουλή εδώ και τόσες ημέρες δεν έχει προχωρήσει σε άμεση ακύρωση του παράνομου διορισμού Ζαρούλια ως έχει το δικαίωμα, αλλά τον κρατά απλώς «παγωμένο» εμμένοντας στο επιχείρημα ότι απαιτείται αλλαγή του Κανονισμού.

Δείτε τι αναφέρουν οι υπεύθυνες δηλώσεις:

Υπεύθυνη Δήλωση

Σελίδα 1

Υπεύθυνη 2

Σελίδα 2

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here