Ανοίγει σήμερα το «πολιτικό περίπτερο» στα Εξάρχεια

Aνοίγει σήμερα στις 5 το απόγευμα για πρώτη φορά το  «πολιτικό περίπτερο» στην πλατεία Εξαρχείων.

Πρόκειται για το κοντέινερ που τοποθετήθηκε το πρωί της 8ης Απριλίου (μέχρι τώρα παρέμενε κλειστό) από τα μέλη της «Συνέλευση για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείων».

 

Σε κείμενο που αναρτήθηκε στο indymedia  αναφέρεται ότι στόχος είναι να αποτελέσει «σημείο αναφοράς της νεολαίας και της αγωνιζόμενης γειτονιάς μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων, συζητήσεων, δράσεων και παρεμβάσεων»

«Το “πολιτικό περίπτερο” επιθυμούμε να συμβάλει στην πολιτιστική και πολιτική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου ως όχημα για τη ριζοσπαστικοποίηση και τη συγκρότηση αγωνιστικής πολιτικής κουλτούρας», συμπληρώνεται.

Ακόμη, αναφέρεται ότι τα Εξάρχεια λειτουργούν ακόμα ως σημείο εφόρμησης ή διαφυγής για εκατοντάδες ανθρώπους που συντελούν στον αγώνα ενάντια στο κράτος και στην καπιταλιστική βαρβαρότητα συμμετέχοντας σε ομάδες άμεσης δράσης, επιτιθέμενοι σε τράπεζες, εφορίες, υπουργεία, κομματικά γραφεία, αστυνομικούς στόχους, κάμερες ασφαλείας, ελεγκτές, φασιστικά γραφεία.

«Το «πολιτικό περίπτερο» επιθυμούμε να συμβάλει στην πολιτιστική και πολιτική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου ως όχημα για τη ριζοσπαστικοποίηση και τη συγκρότηση αγωνιστικής πολιτικής κουλτούρας. Επιδιώκουμε να αποτελέσει σημείο αναφοράς της νεολαίας και της αγωνιζόμενης γειτονιάς μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων, συζητήσεων, δράσεων και παρεμβάσεων που θα πραγματοποιούνται την ώρα λειτουργίας του. Βασική επιδίωξη του «πολιτικού περιπτέρου» αποτελεί η παρουσία συντρόφων/-ισσών στην πλατεία, η εδαφικοποίηση δηλαδή της παρουσίας ενός αγωνιστικού πληθυσμού στον δημόσιο χώρο και οι δυναμικές που θα γεννήσει αυτή η νέα σύνθεση της ανθρωπογεωγραφίας.»

Το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα στο indymedia αναρτήθηκε ανακοίνωση από την «Συνέλευση για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείων» με την οποία έκανε γνωστό ότι στις 18/4 «στις 17:00, ανοίγει για πρώτη φορά το πολιτικό περίπτερο στην πλατεία Εξαρχείων και συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή της παιδικής χαράς. Ενάντια στις μαφίες, την κρατική καταστολή και τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Για τα Εξάρχεια της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ταξικής αυτοοργάνωσης»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here