Έξαλλος ο Ερντογάν με το Spiegel που τον παρουσιάζει ως δικτάτορα

Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Τουρκία, η ειδική έκδοση του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, η οποία είναι αφιερωμένη στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρουσιάζοντας τον ως τον απόλυτο δικτάτορα και καταδυναστεύει τη χώρα.

«Μία χώρα χάνει την ελευθερία της»αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, που κυκλοφόρησε την Τρίτη.

Ο Ερντογάν εμφανίζεται να φορά γυαλιά ηλίου ανάμεσα σε δύο μιναρέδες του τζαμιού της Κωνσταντινούπολης, που έχουν μετατραπεί σε πυραύλους, οι οποίοι απογειώνονται για επίθεση.

Το Der Spiegel διερωτάται χαρακτηριστικά: «Τι συμβαίνει στην Τουρκία; Δεν υπάρχει ημέρα δίχως κακές ειδήσεις. Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετατρέπεται από μεταρρυθμιστής σε δικτάτορα».

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Ταντζού Μπιλγκίτς τόνισε ότι το επίμαχο εξώφυλλο «δημιουργεί αρνητική εικόνα όχι μόνο για την Τουρκία, αλλά και για το Ισλάμ».

Επίσης, η Άγκυρα κατηγόρησε το Der Spiegel για την εκδοτική πολιτική που εφαρμόζει, αναφέροντας ότι απέχει πολύ από την υπευθυνότητα. «Είναι το πιο πρόσφατο και πιο ξεκάθαρο παράδειγμα της αντι-τουρκικής προσέγγισης», πρόσθεσε.

«Καταδικάζουμε τις απόπειρες διασυρμού του προέδρου», συνέχισε η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, καλώντας να δοθεί ένα τέλος  στις «άσκοπες και κακόβουλες προσπάθειες να αμαυρωθεί η εικόνα της Τουρκίας».

Σε επίσημη ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη έκδοση είναι ιδιαίτερα προσβλητική για τους Μουσουλμάνους , ιδίως επειδή κυκλοφόρησε την περίοδο εορτασμού του Εΐντ αλ Άντχα, της Γιορτής της Θυσίας.

«Πρόκειται για μία νέα εκδήλωση του διαστρεβλωμένου και προκατειλημμένου τρόπου σκέψεις», σχολίασε η Άγκυρα, κάνοντας λόγω για στοχοποίηση της Τουρκίας  και χαρακτηρίζοντας το εξώφυλλο του Der Spiegel «ιδιαίτερα προκλητικό».

Το γερμανικό περιοδικό έχει μακρά ιστορία συγκρούσεων με την τουρκική κυβέρνηση. Νωρίτερα φέτος είχε αναγκαστεί να απομακρύνει τον ανταποκριτή του στην Κωνσταντινούπολη, επειδή δεν του αποδόθηκε η απαραίτητη ετήσια διαπίστευση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here