Εξαλλο το σουηδικό ΥΠΕΞ κατά Ελλάδας για το φιάσκο με τους τουρίστες

Αλαλούμ με τους ταξιδιώτες από τη Σουηδία προκάλεσε η απαγόρευση των ταξιδιών από τη χώρα, η οποία ανακοινώθηκε από την ελληνική κυβέρνηση, δύο μόλις ημέρες πριν ξεκινήσουν τα ταξίδια και ενώ είχαν προγραμματιστεί πτήσεις από την Τετάρτη μετά τη νέα άρση μέτρων.

Η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Ann Linde, με δήλωσή της συστήνει στους Σουηδούς πολίτες, «να εξετάσουν εάν είναι σκόπιμο να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, αυτό το Καλοκαίρι».

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της υπουργού εξωτερικών της Σουηδίας, Ann Linde, αναφέρει:

«Η Ελληνική Κυβέρνηση αποφάσισε να μην επιτρέπει τις απευθείας πτήσεις από τη Σουηδία προς την Ελλάδα μέχρι τις 15 Ιουλίου. Η απόφαση αυτή είναι λυπηρή καθώς προκαλεί αβεβαιότητα και ανησυχία στους ταξιδιώτες που έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν από τη Σουηδία στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι.

Το Υπουργείο Εξωτερικών θα παραμείνει σε στενή επαφή με την Ελληνική Κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία. Οι Σουηδοί τουρίστες θα πρέπει να εξετάσουν το αν είναι σκόπιμο να ταξιδέψουν στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι. Όσοι επιλέξουν να ταξιδέψουν θα πρέπει να προετοιμαστούν διεξοδικά και να μείνουν ενημερωμένοι. Καλούμε τους ενδιαφερόμενους να διατηρήσουν στενή επαφή με τους ταξιδιωτικούς πράκτορές τους και να ελέγξουν την ασφαλιστική τους κάλυψη. Τους προτείνουμε ακόμη να «κατεβάσουν» την εφαρμογή Resklar του υπουργείου, και να ενημερώνονται σχετικά με τις ταξιδιωτικές πληροφορίες που παρέχονται από την Πρεσβεία της Σουηδίας στην Αθήνα, στον ιστότοπο Sweden Abroad».

Από την 1η Ιουλίου είχαν προγραμματιστεί αρκετές πτήσεις με Σουηδούς τουρίστες που είχαν κλείσει τις διακοπές τους στην χώρα μας. Ωστόσο, τη Δευτέρα το μεσημέρι, αποφασίστηκε πως μέχρι τις 15 Ιουλίου δεν θα επιτρέπονται απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία, κατόπιν εισήγησης λοιμωξιολόγων.

Παράλληλα, παρατάθηκε η απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων Πολιτών. Από τη Notam που εκδόθηκε εξαιρέθηκαν συγκεκριμένα, οι: Αλγερία, Αυστραλία, Καναδάς, Γεωργία, Ιαπωνία, Μαυροβούνιο, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Σερβία, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Τυνησία και Ουρουγουάη.

Σημειώνεται άλλωστε πως η Tui απείλησε ανοιχτά την ελληνική κυβέρνηση με ακύρωση όλων των ταξιδιών της προς Ελλάδα λόγω της καραντίνας 36 ωρών που προβλεπόταν αρχικώς για νεοαφιχθέντες που υποβάλλονται σε δειγματοληπτικό τεστ, όπως έγραψε η Bild. Τελικώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέσυρε το επίμαχο σημείο.

Εκπρόσωπος της TUI επιβεβεβαίωσε στη Deutsche Well ότι ο όμιλος μετέφερε στην ελληνική κυβέρνηση «την αγωνία και δυσαρέσκεια των πελατών της για την αρχικώς προβλεπόμενη καραντίνα των 36 ωρών για όσους περιμένουν αποτελέσματα των τεστ». Οι ίδιοι οι πελάτες ήταν αυτοί που απειλούσαν με ακύρωση, όπως έγραψε η DW.

Τσίπρας: «Αποκλειστική ευθύνη Μητσοτάκη το μπάχαλο στον τουρισμό»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε από τη δική του μεριά επίθεση στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «έλλειψη σχεδιασμού στην επανέναρξη του τουρισμού».

«Πολύ φοβάμαι ότι αν ο Κ.Μητσοτάκης δεν συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα και δεν βγει από την φούσκα της εικονικής πραγματικότητας που έχει δημιουργήσει, το φθινόπωρο στα μεγάλα νησιά μας, δεν θα μιλάμε για μέτρα στήριξης των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων, αλλά θα μιλάμε για οργάνωση συσσιτίων» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here