Εξαγριωμένος μαθητής χτύπησε και «έστειλε» στο νοσοκομείο καθηγητή του

 

Επίθεση από μαθητή της Β’ Λυκείου δέχθηκε μαθηματικός που  διδάσκει στο 1ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου στα Περιβόλια.

Το περιστατικό συνέβη εν ώρα μαθήματος, όταν ο καθηγητής έκανε παρατήρηση στο μαθητή. Ο τελεταίος επέμενε στο να μην φέρεται κόσμια και όταν ο καθηγητής τού έβαλε τις φωνές, ο μαθητής εξαγριώθηκε σε τέτοιο βαθμό, που σηκώθηκε από τη θέση του και επιτέθηκε στον εκπαιδευτικό, με αποτέλεσμα να ραγίσει η επιγονατίδα του και να φέρει γύψο στο πόδι του.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, πρόκειται για μαθητή που αντιμετωπίζει πρόβλημα ως προς τη διαχείριση των συναισθημάτων του και ιδιαίτερα του θυμού του.

Δε θα ασκηθεί μήνυση από τον Μαθηματικό του 1ου ΕΠΑΛ στον μαθητή της Β’ Λυκείου, αφού οι γονείς του εφήβου προσκόμισαν γνωμάτευση ειδικού που αναφέρει την κατάσταση του μαθητή και αιτιολογεί τη συμπεριφορά του.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για άριστο μαθητή, αφού πέρυσι ο ίδιος Μαθηματικός τον είχε βαθμολογήσει με 20, όμως αναδεικνύεται για μία ακόμη φορά η ανάγκη πρόσληψης σχολικών ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών και ψυχιάτρων που εξειδικευμένα θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στην σχολική κοινότητα.

πηγή:neakriti.gr

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here