Εξαφανίζονται Φιλιππινέζες στο Κουβέιτ -τις βασανίζουν, λείπουν όργανά τους

Μια απίστευτης αγριότητας ιστορία αποκαλύφθηκε στο Κουβέιτ: 29χρονη Φιλιππινέζα που είχε μεταναστεύσει στη χώρα και εργαζόταν ως υπηρέτρια, φαίνεται πως βασανίστηκε και δολοφονήθηκε, ενώ οι δράστες του αποτρόπαιου εγκλήματος για να καλύψουν τα ίχνη τους, έβαλαν τη σωρό τεμαχισμένη σε ένα ψυγείο κι εξαφανίστηκαν.

Το σπίτι στο οποίο βρέθηκε ανήκε σε ζευγάρι «μεσιτών εργασίας»,  μιας γυναίκας από τη Συρία και ενός άνδρα απο τον Λίβανο, που εξαφανίστηκαν.

Προ τριών ημέρών ο πρόεδρος των Φιλιππίνων απαγόρευσε την «εξαγωγή» εργατικου δυναμικού στο Κουβέιτ μέχρις ότου διαλευκανθουν επτα υποθέσεις -πέντε αγννοούμενες γυναίκες, εκείνη που βρέθηκε στο ψυγείο και άλλη μια νέα κοοπέλλα που υποτιθθεται ότι αυτοκτόνησε, αλλά η σορός της αποδίοθηκε στην οικογένεια με μελανιές και με όλα τα όργανα να λείπουν -ακόμα και τα μάτια.

Σε άλλο περιστατικό,το Δεκέμβριο του 2014,  ένα λεονταράκι που είχε ως οικιακό ζώο οικογένεια στο Κουβέιτ, κατασπάραξε την Φιλιππινέζα οικιακή βοηθό.

Στο Κουβέιτ εργάζονται περίπου 250.000 Φιλιππινέζες. Γύρω στις  1.000 γύρισαν στις Φιλιππίνες μετά το «κάλεσμα πίσω στην πατρίδα» του προέδρου τους. Το Κουβέιτ διαμαρτυρήθηκε ότι δεκάδες χιλιάδες υπήκοοι των Φιλιππίνων εργάζονται στο Κουβέιτ χωρις κανένα πρόβλημα.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here