Εξαφανίστηκε χωρίς εξηγήσεις το «Εκλογές 2021» από το «Μάθε πού ψηφίζεις»

Αίσθηση και ερωτηματικά προκάλεσε η αναφορά σε «Εκλογές 2021″ που υπήρχε στην πλατφόρμα «Μάθε πού ψηφίζεις» του Υπουργείο Εσωτερικών αλλά και σιωπηλή αφαίεσή της,  λίγη ώρα μετά την ανάρτηση θέματος του avgi.gr. Ωστόσο, το θέμα που προέκυψε παραμένει και απαιτεί επίσημες εξηγήσεις.

Η πλατφόρμα που υποδεικνύει στους πολίτες πού ψηφίζουν στις εκλογές είναι μία από τις πλέον χρήσιμες σε κάθε εκλογική διαδικασία. Και συνήθως υπενθυμίζει ήδη γνωστές και καταγεγραμμένες από το κράτος και την Πολιτεία πληροφορίες σε όλους εμάς, για το πού μπορούμε να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα.

Αν όμως το πρωί της Πέμπτης «γκούγκλαρε» κάποιος χρήστης τον όρο «μάθε πού ψηφίζεις» (η πλατφόρμα της google αποδίδει πρώτο-πρώτο τον σύνδεσμο με την σχετική σελίδα του υπουργείου Εσωτερικών) και πατούσε το σχετικό λινκ, θα έβλεπε με έκπληξη ότι στο αριστερό μέρος της οθόνης, αναγραφόταν «ΕΚΛΟΓΕΣ 2021».

screenshot ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2021
Screenshot / ΥΠΕΣ

Όπως φαίνεται, το δημοσίευμα του avgi.gr προκάλεσε την αντίδραση κάποιων στο ΥΠΕΣ και έτσι ο σύνδεσμος αφαιρέθηκε.

screenshot ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ
Screenshot / Υπουργείο Εσωτερικών

Τι ερώτημα είναι ότι για να αφαιρεθεί, υπήρξε κάποιο πρόβλημα ή λάθος που θα πρέπει να γίνει γνωστό. Γιατί θα ήταν διαφορετικά, αν μας πληροφορουσαν ότι το σύστημα απλών αναγράφει κάθε φορά ως χρόνο εκλογών το τρέχοντα χρόνο. Κι ετσι απλά θα εξηγούσαν το..λάθος. Με την τακτική τους όμως ενισχύουν άλλα σενάρια…

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here