Η Ευρωπαική Τραπεζική Αρχή βάζει τέλος στα στημένα σενάρια για κούρεμα καταθέσεων

Τέλος στα τρομολαγνικά και προβοκατόρικα σενάρια περί κουρέματος των καταθέσεων, βάζει με δηλώσεις του  πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (ΕΒΑ)  Ανδρέα Ενρία.

Επικαλούμενος την ευρωπαϊκή νομοθεσία, υπογράμμισε ότι δεν είναι ενήμερος για κανένα σχέδιο «κούρεματος» στις καταθέσεις λιανικής των ελληνικών τραπεζών και πρόσθεσε πως κάτι τέτοιο θα ήταν αντίθετο στην νομοθεσία της ΕΕ.

«Πολύ αμφιβάλλω πως οποιαδήποτε αρχή ή δημόσιος φορέας στην ΕΕ ή σε επίπεδο κράτους μέλους θα εξέταζε αυτήν την επιλογή, καθώς θα ήταν αντίθετη στην ευρωπαϊκή νομοθεσία και η EBA θα ξεκινούσε αμέσως διαδικασία παραβίασης της ευρωπαϊκής νομοθεσίας» υπογράμμισε ο επικεφαλής της EBA.

Το θέμα πήρε διαστάσεις με από δημοσίευμα των FT,  που ανέφερε ότι ετοιμάζεται σχέδιο κουρέματος έως και 30% σε καταθέσεις από 8.000 ευρώ.

Το δημοσίευμα αυτό διέψευσαν βέβαια άμεσα και κατηγορηματικά, η ΤτΕ, η Ένωση Τραπεζών και το υπουργείο Οικονομικών. Ο κ. Βαρουφάκης είχε μιλήσει μάλιστα για προεκλογική προβοκάτσια και νοσηρό δημοσίευμα,

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here