Ευνοϊκές αλλαγές στις συντάξεις δημοσίων υπαλλήλων και ενστόλων

ΦΩΤΟ: ΕUROKINISSI

Μια σειρά ευνοϊκών ρυθμίσεων για δημοσίους υπαλλήλους και εργαζόμενους όσον αφορά τον υπολογισμό της σύνταξής τους, την ενσωμάτωση επιδομάτων, την αναγνώριση συντάξιμου χρόνου με καταβολή εισφορών αλλά και την ένταξη των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων σε καθεστώς επικινδυνότητας επαγγέλματος, περιλαμβάνει το προτεινόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα «Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικών θεμάτων του Δημοσίου» που έχει αναρτηθεί στο opengov για διαβούλευση.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζεται ότι με το ν/σ αίρονται ασάφειες της υφιστάμενης συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, αντιμετωπίζονται θέματα συμμόρφωσης της Ελλάδας με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και θέματα ίσης μεταχείρισης πολιτών καθώς και διαφύλαξης συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου.

Αποσαφηνίζονται θέματα υπαγωγής υπάλληλων σε συγκεκριμένο συνταξιοδοτικό καθεστώς (Δημόσιο ή ΙΚΑ) λόγω κατάργησης φορέων. Αντιμετωπίζονται διαδικαστικής φύσεως θέματα τα οποία προκάλεσαν έως και πλήρη αναστολή καταβολής σύνταξης. Αποκαθίστανται φαινόμενα ίσης μεταχείρισης μεταξύ των υπάλληλων ως προς τον υπολογισμό της σύνταξης. Ενσωματώνονται ευνοϊκές ρυθμίσεις για δημοσίους υπαλλήλους (π.χ. επιδόματα θέσης ευθύνης, αναγνώριση συντάξιμου χρόνου με καταβολή εισφορών). Επεκτείνονται τέλος, ευνοϊκές ρυθμίσεις σε όλα τα Σώματα Ασφάλειας και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων λόγω επικινδυνότητας επαγγέλματος.

Oλόκληρο το νομοσχέδιο μπορείτε να το δείτε εδώ: sydaxiodotiko

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here