Αυστραλία: Έβαλαν βελόνες σε φράουλες – Ισως για να σαμποτάρουν ανταγωνιστές

Η Πολιτεία Κουΐνσλαντ  της Αυστραλίας επικήρυξε σημερα προς 100.000 δολάρια Αυστραλίας  (61.500 ευρώ) εκείνους που βάζουν βελόνες μέσα σε φράουλες.

Close up of strawberry with needle inside.

Το σαμποτάζ έχει  ως στόχο έξι εταιρείες που εμπορεύονται φράουλες και τα αρμόδια υπουργεία συνιστούν στους καταναλωτές να κόβουν το φρούτο στη μέση πριν το βάλουν στο στόμα. Κάποιοι ήδη δυστυχώς φαινεται πως  τραυματίστηκαν τρώγοντας  -ένας είπε ότι  πηγε στο νοσοκομείο. Δεν ξέρουμε και αν κάποιο παιδάκι έχει καταπιεί φρουτα με κομμάτι βελόνας.

«Κάποιος προσπαθεί να σαμποτάρει τη βιομηχανία της φράουλας, αλλά έτσι βάζει σε κίνδυνο τις ζωές μωρών και παιδιών και οικογενειών», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η πρωθυπουργός του Κουίνσλαντ Αναστάσια Παλαστσούκ

Το σαμποτάζ φαίνεται να  αφορά στις εταιρείες Berry Obsession, Berry Licious, Donnybrook Berries, Love Berry, Delightful Strawberries και Oasis, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία έκανε γνωστό πως τα φρούτα με τις βελόνες φαίνεται πως προέρχονται από έναν προμηθευτή με έδρα την Κουίνσλαντ. Στη περιοχή υπάρχουν πάντως 150 φυτείες και ισάριθμοι παραγωγοί.

Η Πολιτεία Κουίνσλαντ είναι μεγάλη  παραγωγός φράουλας και ο τομέας αυτός αποφέρει στην χώρα  130 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας τον χρόνο.

Πολλοί όμιλοι απέσυραν  τις έξι προαναφερθείσες μάρκες από τα ράφια των σουπερμάρκετ του, όμως συνεχίζει να  φράουλες απο άλλες εταιρείες.

Το σαμποτάζ είχε ως αποτέλεσμα να πέσουν στο μισο οι τιμές της φράουλας σ’ όλη τη χώρα και επειδη αυτό δεν καλύπτει πλέον το κόστος παραγωγής, πολλοί αγρότες αναγκάστηκαν να πετάξουν τα φρουτα τους σε χωματερές.
Ο πολεμος της φράουλας μπορεί να είναι καθαρά οικονομικός, αλλά οι αρχές δεν αποκλείουν πλήρως και το ενδεχόμενο της άνευ οικονομικού κινήτρου  «δολιοφθοράς», δηλαδη να βάζει τις βελονες κάποιο ψυχωσικό άτομο.  Φυσικα μπορει να ισχύουν και τα δύο, γιατι ένας φυσιολογικος έμπορος φρούτων όσο και να θέλει να αναγωνιστει άλλους παραγωγους ή εταιρείες συσκευασίας, δεν φτάνει στο σημειο να απειλεί τις ζωές των καταναλωτών.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here