Αρχική Οικονομία Ελλάδα Eurostat: Τελευταία η Ελλάδα στην Ευρωζώνη στη διαθεσιμότητα θέσεων εργασίας

Eurostat: Τελευταία η Ελλάδα στην Ευρωζώνη στη διαθεσιμότητα θέσεων εργασίας

Στην τελευταία θέση ανάμεσα σε χώρες της ευρωζώνης τοποθετείται η Ελλάδα, σύμφωνα με έκθεση της Eurostat για τη διαθεσιμότητα θέσεων εργασίας σε χώρες της ΕΕ. 

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα συγκεντρώνει το χαμηλότερο ποσοστό (0,7%) διαθέσιμων θέσεων εργασίας στην ευρωζώνη κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό στο σύνολο της Ενωσης ήταν τριπλάσιο (2,1%).

Πέρα από σημαντική ένδειξη των δυσκολιών που υφίστανται στην αγορά, τα δεδομένα της Eurostat καταδεικνύουν πως πολλοί άνεργοι στην Ελλάδα δεν έχουν την πολυτέλεια της επιλογής εργασίας, ενώ δέχονται την ανάληψη καθηκόντων που δεν ταιριάζουν στα προσόντα τους ή δεν τους ικανοποιούν μισθολογικά.

Ως εκ τούτου δυσοίωνες είναι και οι εκτιμήσεις για τη δυνατότητα δημιουργίας νέων θέσεων στην χώρα, καθώς το ποσοστό ανεργίας αγγίζει το 19%, δηλαδή το υψηλότερο ποσοστό στην Ε.Ε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και σε οικονομίες με υψηλότερους δείκτες απασχόλησης, όπως Γερμανία, Ολλανδία και Βέλγιο, το ποσοστό διαθέσιμων θέσεων αγγίζει ή υπερβαίνει κατ’ ελάχιστον το 3%. Στην κορυφή της λίστας της Eurostat με το μεγαλύτερο ποσοστό διαθέσιμων θέσεων τοποθετείται η Τσεχία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here