Έτσι στηρίζετε τα μικρά μαγαζιά κύριε Μπακογιάννη;

Τη στιγμή που η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι αναζητά τρόπους στήριξης των καταστημάτων εστίασης, ο δήμαρχος Αθηναίων «χτυπάει» πισώπλατα και στοχευμένα μικρά καφέ σε έναν συγκεκριμένο δρόμο στο Παγκράτι. Σε ένα δρόμο στον οποίο λειτουργούν διακριτικά καταστήματα εστίασης. Στην οδό Αρχελάου.

Θετικός στην παραχώρηση επιπλέον χώρων, σε αυτά τα καταστήματα, εμφανίστηκε και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Μιλώντας την Τρίτη (5/5) στον Σκάι δήλωσε: «Έχουμε έναν κλάδο που έχει πολύ μεγάλη σημασία για την κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης. Είναι ένας κλάδος που πρέπει να στηρίξουμε και δεύτερον είναι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία μας. Εμείς λέμε ότι θέλουμε να έχουμε τη δυνατότητα ως δήμοι να επεκτείνουμε τα τραπεζοκαθίσματα λαμβάνοντας υπόψη κάποια βασικά θέματα…»

Aυτά την Τρίτη . Αλλά μια μέρα πριν και συγκεκριμένα το πρωί της Δευτέρας  5 /5  ο δήμαρχος είχε στείλει συνεργείο του Δήμου Αθηναίων και ξήλωσε αιφνιδιαστικά όλες τις κατασκευές στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης στην οδό Αρχελάου στο Παγκράτι.

Πρόκειται για μικρά καθίσματα τα οποία στο σύνολό τους δεν ενοχλούν στη διέλευση των περαστικών πολύ περισσότερο στην αισθητική τους. Τουναντίον, προστατεύουν τα δέντρα από το φουσκωμένο έδαφος κι έχουν κυριολεκτικά μεταμορφώσει τα παλιά και βρώμικα πεζοδρόμια της περιοχής.

Η επιχείρηση «ξήλωμα» επελέγη μάλιστα να γίνει εν κρυπτώ αφού τα καταστήματα παραμένουν κλειστά και το “χτύπημα” του Δήμου ήρθε σε μια στιγμή που ο χώρος της εστίασης πλήττεται καίρια.

Αν και μάθαμε ότι το συνεργείο ενήργησε κατόπιν καταγγελιών, – πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αυτές πρωτοστάτησε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που διαμένει στην οδό – εξακολουθούμε να αναρωτιόμαστε για τη σκοπιμότητα της παρέμβασης. Σε τι εξυπηρετεί; Στην καθαριότητα; Όχι αφού δέντρα τώρα έμειναν γυμνά με σπασμένη τη χαμηλή τσιμεντένια περίφραξή τους ενώ χώματα και ακαθαρσίες των ζώων απλώνονται παντού. Στην απελευθέρωση του χώρου; Όχι. Αφού πρόκειται για χώρους που μισθώνει ο Δήμος. Συνεπώς θα καλυφθούν με τραπεζοκαθίσματα τα οποία, όμως, εύκολα μετακινούνται κατά το δοκούν. ΄Η μήπως η εκκαθάριση αποτελεί παρέμβαση στην αισθητική της πόλης; .

Επιτρέψτε μας, λοιπόν κύριε δήμαρχε να σας ρωτήσουμε: Αυτή είναι η στήριξη των σοβαρά πληττώμενων επιχειρηματιών της πόλης οι οποίοι πληρώνουν εκτός από τα δημοτικά τέλη και για το χώρο στα πεζοδρόμια που χρησιμοποιούν ; Μετά τα περιοριστικά μέτρα που συρρικνώνουν δραστικά τους διαθέσιμους χώρους -με ό,τι αυτό συνεπάγεται- , καταστρέφονται τώρα και υποδομές που κόστισαν ορισμένες μάλιστα ιδιαιτέρως ακριβά. Γιατί τέτοια ζημιά κύριε δήμαρχε;

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here