Ετοιμότητα φαρμακοποιών για τα ΜΗΣΥΦΑ-χρηματοδότηση ΕΟΠΥΥ

Σε αγωνιστική ετοιμότητα παραμένουν οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε νέο κλείσιμο των φαρμακείων τους, εάν η κυβέρνηση υπαναχωρήσει στα ζητήματα των συνταγογραφούμενων φαρμάκων(ΜΗΣΥΦΑ) και της χρηματοδότησης από τον ΕΟΠΥΥ.

«Παραμένουμε στις επάλξεις έτοιμοι για κινητοποιήσεις στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν είναι συνεπής στις δεσμεύσεις της. Ο κλάδος των φαρμακοποιών έχει εξεγερθεί» τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Λουράντος.

Η ΓΣ του ΠΦΣ εξουσιοδότησε το ΔΣ για την προκήρυξη άμεσης κινητοποίησης όποτε χρειαστεί, ενώ σε ψήφισμα της ζητά μεταξύ άλλων από την κυβέρνηση τη μη απελευθέρωση των σημείων πώλησης των ΜΗΣΥΦΑ, τη μη αύξηση της τιμής τους και τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ «ώστε να αντιμετωπιστεί η οικονομική ασφυξία των φαρμακείων και η επιτεινόμενη αβεβαιότητα στη λειτουργία τους, που προέρχεται από την καθυστέρηση των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ».

Επίσης αποφασίστηκε η διοργάνωση Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης με συστράτευση των υγειονομικών και κοινωνικών φορέων από ολόκληρη την Ελλάδα.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here