Έτοιμο για την σημερινή συναυλία το θέατρο Ρεματιάς

Με σύνθημα «ο Πολιτισμός δεν καίγεται – Οι γιορτές στο Θέατρο της Ρεματιάς ξαναρχίζουν» πραγματοποιείται την Τετάρτη στις 8 μ.μ. η μεγάλη συναυλία για την αναδημιουργία του θεάτρου της Ρεματιάς, που διοργανώνει ο δήμος Χαλανδρίου. 

H εγκατάσταση των νέων κερκίδων έχει ολοκληρωθεί και όλα είναι έτοιμα για την πραγματοποίηση της συναυλίας που αναβλήθηκε την περασμένη Πέμπτη λόγω της κακοκαιρίας.

Ο δήμαρχος της πόλης Σίμος Ρούσος δήλωσε στο «Κόκκινο» ότι «η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Χαλανδρίου έχει γνωρίσει από την ανάληψη των καθηκόντων της έναν «συστηματικό πόλεμο». Θύμισε τις ποινικές διώξεις κατά του ιδίου, τα θέματα των Ρομά που ανακινήθηκαν ή τα ζητήματα με τον χώρο στάθμευσης των απορριμματοφόρων και το ΤΑΙΠΕΔ. «Προφανώς αυτή η ενέργεια με το θέατρο αποτελεί μια κλιμάκωση των ενεργειών που γίνονται σε άλλο επίπεδο», υπογράμμισε ο κ. Ρούσσος.

«Απ’ όπου κι αν προέρχονται τα συμφέροντα που έδρασαν, είτε σχετίζονται με το θέατρο της Ρεματιάς είτε με το χώρο της νύχτας, εμείς δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε, θα υπερασπιστούμε αυτό το δικαίωμα να κρατήσουμε την πόλη όρθια, με τους χώρους πολιτισμού, με τους χώρους δημοκρατίας που υπάρχουν», κατέληξε.

Η ανακοίνωση του Δήμου Χαλανδρίου: 

«Εμπρηστές κατέστρεψαν το Θέατρο στις 18 Μαΐου και στις 3 Ιουνίου το Θέατρο θα λειτουργήσει ξανά. Η διοίκηση του Δήμου, οι εργαζόμενοι, η Περιφέρεια Αττικής αλλά και χιλιάδες εθελοντές κατάφεραν μέσα σε ελάχιστες μέρες να αποδείξουν ότι κανείς και τίποτα δεν μπορεί να διαλύσει τα όνειρα των ανθρώπων. Κανένα σχέδιο δεν είναι ικανό να καταστείλει την επιθυμία για απόλαυση της τέχνης  και του πολιτισμού. Οι γιορτές στο Θέατρο της Ρεματιάς ξαναρχίζουν.

Στη συναυλία συμμετέχουν αφιλοκερδώς οι καλλιτέχνες: Φωτεινή Βελεσιώτου, Καλλιόπη Βέττα, Δήμητρα Γαλάνη, Encardia, Γιάννης Θωμόπουλος, Θέμης Καραμουρατίδης, Θέμης Καραμουρατίδης, Σταμάτης Κραουνάκης, Αφροδίτη Μάνου, Νότης Μαυρουδής, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μάρτα Μορελεόν, Γιώτα Νέγκα, Γεωργία Νταγάκη, Αλεχάντρο Ντίαζ, Μίλτος Πασχαλίδης, Μιρέλλα Πάχου, Αφεντούλα Ραζέλη, Διονύσης Σαββόπουλος, Γιώργος Τοσικιάν, Μόρφω Τσαϊρέλη και η Φιλαρμονική του Δήμου Χαλανδρίου.

Τους ευχαριστούμε από καρδιάς».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ 3ης ΙΟΥΝΙΟΥ

Επειδή προβλέπεται μεγάλη προσέλευση κοινού το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αμαρουσίου ενημερώνει για τα εξής:

  • Το Θέατρο της Ρεματιάς μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 800 άτομα.
  • Για λόγους ασφαλείας δεν επιτρέπεται η είσοδος οχημάτων στην οδό Προφήτη Ηλία (πεζόδρομος) εκτός από αυτά που θα μεταφέρουν άτομα με αναπηρία.
  • Εξαιτίας της φύσης της γειτονιάς του Πολυδρόσου το παρκάρισμα Ι.Χ. αυτοκινήτων είναι δύσκολο γι’ αυτό καλό είναι να προτιμηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Γραμμή τρόλεϊ 18 & 19 από Μουσείο, λεωφορείο 10 από Τζιτζιφιές).
  • Στο χώρο του Θεάτρου δεν λειτουργεί ακόμη κυλικείο. Ο Δήμος θα διαθέσει έναν αριθμό εμφιαλωμένων νερών αλλά καλό είναι οι θεατές να έχουν μαζί τους ό,τι νομίζουν πως θα χρειαστούν.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here