Εθνος: Βραχυκύκλωμα σε μοτέρ φορτηγού ψυγείου η αιτία του κακού στο «Ελ. Βενιζέλος»

Σύμφωνα με πηγές του λιμενικού τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα «Εθνος», η αιτία της φωτιάς στο επιβατηγό/οχηματαγωγό «Ελευθέριος Βενιζέλος» ήταν ένα βραχυκύκλωμα σε μοτέρ φορτηγού – ψυγείου, που βρισκόταν στο γκαράζ.

Οι ειδικοί, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η φωτιά επεκτάθηκε σε τέτοιο βαθμό, μόλις σε τέσσερα λεπτά, που δεν ήταν δυνατόν να ελεγχθεί.

Ο λογος που σώθηκαν επιβάτες και πλοίο ήταν οι  πυράντοχες θύρες του «Ελευθέριος Βενιζέλος» που έκλεισαν και στεγανοποίησαν μεγάλα τμήματα του πλοίου καθώς και το σύστημα πυρόσβεσης που δημιούργησε στα γκαράζ τεχνητή ομίχλη νερού, χωρίς να κινδυνεύσει να πλημμυρίσει το πλοίο.

Αν το πλοίο δεν ήταν καλής κατασκευής ή επαρκώς συντηρημένο, η φωτιά θα είχε εξαπλωθεί προς τα πάνω και ίσως βρισκόμασταν αντιμέτωποι με μια πολύνεκρη τραγωδία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Εντούτοις δεν θίγεται το σοβαρό ζήτημα ότι τα οχηματα φορτώνονται κολλητά σε απόσταση ΜΗ αναπνοής, αλλά και ότι δεν ελέγχονται ως προς τα πιστοποιητικά ασφαλείας τους, π.χ. ποτε πέρασαν απο έλεγχο. Ομως αυτά δεν τα θίγει κανείς, καθότι απο αυτό το «στοίβαγμα» βγάζουν κέρδος οι απανταχού πλοιοκτήτες αλλά και οι «έλεγχοι» των οχημάτων,τόσο κατά την επιβιβαση, όσο και εξαρχής, όταν περνούν απο τους αρμόδιους ελεγκτές που βάζουν μια σφραγίδα, γίνονται  συνήθως  εικονικά.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here