Το «Εθνος» αποκλειστικά στον Μάρη μετά την αποχώρηση Σαββίδη;

Δεν φαίνεται να τα βρήκαν επιχειρηματικά και πολιτικά  οι Σαββίδης και Μάρης, με αποτέλεσμα να χωρίζουν οι δρόμοι τους και -σύμφωνα με ανεπιβεβαιώτες πληροφορίες- ο Μάρης αγοράζει την ιδιοκτησία των εντυπων «Εθνος» και «Εθνος της Κυριακής» και της «Ημερησίας» -τίς κατείχε ο Σαββίδης αλλά είχε δώσει το ελεύθερο για managemenet στον Μάρη.

Αναμεσα στους λόγους που «κυκλοφορύν» είναι ότι ο Σαββίδης

*δεν είδε καμία βελτίωση στις κυκλοφορίες των εντύπων με το management του Μάρη

*Δεχόταν κριτική ότι στήριζε τον Τσίπρα και ότι η κυβέρνηση τού  «χαριζόταν» επιχειρηματικά, ενώ τα πρωτοσέλιδα και γενικά η γραμμή του «Εθνους» χαραζόταν απο τον Μάρη

*Εκνευρίστηκε που ο Μάρης ήθελε να παίξει στο παιχνίδι των τηλεοπτικών αδειών συνεννοούμενος με Βαρδινογιάννη και Μαρινάκη αρχικά και, εν συνεχεία, μη διεκδικώντας καμία άδεια.

Ακόμη πάντως επίσημη ανακοινωση για αλλαγήσ το ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν υπάρχει

ΠΟΤΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ

Τον Αύγουστο άλλαξε το τοπίο στα media με τη συμφωνία Σαββίδη – Μάρη για το «Έθνος» και την «Ημερησία». Συμφώνησαν για την παραχώρηση του 100% του management των δύο εφημερίδων στην 24Media, η οποία πλέον πήρε κεντρικό ρόλο, με παρουσία στο Internet (www.news247.gr), στις εκδόσεις («Έθνος», «Ημερησία») και στο ραδιόφωνο (Sport24 Radio, Ραδιόφωνο 247), ενώ προτίθετο να μπει και στην τηλεόραση.

Η συμφωνία προέβλεπε η Dimera του Ιβάν Σαββίδη θα διατηρούσε την ιδιοκτησία των σημάτων των δύο εφημερίδων που ανήκαν στον Πήγασο της οικογένειας Μπόμπολα, αλλά η ευθύνη για τη λειτουργία τους θα περνούσε στην 24Media του Δημήτρη Μάρη. Ο Μάρης είχε ήδη συνεργασία με τον Φώτη Μπόμπολα  (Στοίχημα)

Η Dimera είχε πρόσφατα αποκτήσει τα εμπορικά σήματα των δύο εφημερίδων μετά από δημοπρασία, έναντι  3 εκατ. ευρώ (Τότε οι τράπεζες είχαν αρνηθεί την πρόταση του Φώτη Μπόμπολα για να μπει στην επιχεριηση ως μέτοχος ο Ιβάν Σαββίδης, αλλά με «κούρεμα» των δανείων του Πήγασου κατά 80%.)

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΡΗΣ

Ο Δημήτρης Μάρης, αρχιτέκτονας ως προς το επάγγελμα, είχε εκδηλώσει τότε ενδιαφέρον και για την είσοδό του στο Mega μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Διαθέτει έναν όμιλο από 17 ιδιόκτητα και συνεργαζόμενα sites. Πρόκειται κυρίως για αθλητικές και στοιχηματικές ιστοσελίδες (news 247, sport 24, stoiximan, in kazino, poker.gr, ola paok, prasina nea, daily motion, red planet κ.τ.λ.), κατέχει ποσοστό στην εταιρεία που εκδίδει την εφημερίδα «Δημοκρατία». Ουσιαστικά «φτιάχτηκε» χτιζοντας στοιχηματικές σελίδες, με αρχικό κεφάλαιο (σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες) από κληρονομια συγγενούς του.

Το σημείο εκκίνησης των δραστηριοτήτων του είναι πιθανόν η γνωριμία του με έναν συνεργάτη του Κύπριου επιχειρηματία Χρήστου Ρούσσου, εκπρόσωπο στην Ελλάδα της ξένης στοιχηματικής εταιρείας Eurobet.Ανοίχτηκε στις στοιχηματικές σελίδες με την εταιρεία bwin, με την οποία υπέγραψε συμβαση με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες όταν η σύμβαση διακόπηκε, λέγεται πως ο Μάρης πήρε μια τεράστια αποζημίωση (17.000.000 ευρώ).

Πρόσφατα είχε ακουστεί ότι ενδιαφέρεται και για την έντυπη έκδοση της ελληνικός Huffington Post

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here