Εθνικό Σχέδιο Δράσης Κατά της Διαφθοράς, εξήγγειλε ο Δ. Παπαγγελόπουλος

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ

 

Εθνικό Σχέδιο Δράσης Κατά της Διαφθοράς με 47 στόχους, 123 δράσεις και βαθιές παρεμβάσεις-τομές μέσα στην επόμενη τριετία, εξήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αρμόδιος για θέματα Διαφθοράς Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων για τον τομέα της Δικαιοσύνης.

Στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η αναβάθμιση ρόλου και αρμοδιοτήτων ελεγκτικών μηχανισμών και συγχώνευσή τους, ο καλύτερος συντονισμός μεταξύ των ελεγκτικών μηχανισμών, η υιοθέτηση διεθνών ελεγκτικών προτύπων, η εφαρμογή ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου, η πλήρης αναμόρφωση του συστήματος συμβάσεων στο Δημόσιο και των συμβάσεων υγείας, η πάταξη του λαθρεμπορίου σε καύσιμα, καπνικά, αλκοόλ, ο νέος νόμος για το πολιτικό χρήμα και το πόθεν έσχες των κρατικών λειτουργών και η χρηματοδότηση για αναβάθμιση υποδομών.

Ο αναπληρωτής υπουργός άφησε αιχμές και για το δικαστικό Σώμα. «Γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα στο χώρο της Δικαιοσύνης, και γνωρίζω νομοθετικά και μη τερτίπια που χρησιμοποιούν κάποιοι». «Η Δικαιοσύνη είναι τυφλή, αλλά δεν πρέπει να είναι κουφή. Να θυμούνται ότι δεν δικάζουν δικογραφίες, αλλά ανθρώπους. Η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι ανεξάρτητη και να μην έχει εξαρτήσεις» είπε αναφερόμενος σε εξαρτήσεις ιδεολογικές, ιδεοληπτικές, ιεραρχικές και άλλες.

«Η Δικαιοσύνη αναπνέει, οι δικαιϊκοί μηχανισμοί λειτουργούν απρόσκοπτα» τόνισε ο κ. Παπαγγελόπουλος και πρόσθεσε ότι «τα αποτελέσματα είναι ορατά, αλλά είναι πιο σημαντικά αυτά που θα ακολουθήσουν».

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here