Εθνική: Ο Σκίμπε έφυγε, ο Αναστασιάδης έρχεται

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ εξουσιοδότησε τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Βαγγέλη Γραμμένο, να προχωρήσει στη λύση της συνεργασίας με τον Μίχαελ Σκίμπε και, παράλληλα, να ολοκληρώσει την πρόσληψη του Άγγελου Αναστασιάδη.

Το μόνο που μένει να λυθεί είναι το ζήτημα της αποζημίωσης του Γερμανού τεχνικού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η συμφωνία με τον Έλληνα τεχνικό θα είναι ώς το τέλος του 2019, οπότε και θα ολοκληρωθούν τα προκριματικά του EURO 2020, ενώ αν η Εθνική προκριθεί η συνεργασία θα ανανεωθεί.

Το κριτήριο για την επιλογή του Άγγελου Αναστασιάδη είναι η εμπειρία του τόσο σε πάγκο εθνικής ομάδας, καθώς έχει διατελέσει προπονητής στην Εθνική Κύπρου για επτά χρόνια (2004-2011), όσο και σε μεγάλων συλλόγων.

Αν τελικά η πρόσληψη Αναστασιάδη γίνει πραγματικότητα, αυτό σημαίνει ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα οδηγήσει ξανά Έλληνας προπονητής ύστερα από 17 χρόνια.

Το 2001 ο Νίκος Χρηστίδης είχε αντικαταστήσει τον Βασίλη Δανιήλ και παρέδωσε στον Ότο Ρεχάγκελ, ενώ στο ενδιάμεσο ο Κώστας Τσάνας διετέλεσε υπηρεσιακός προπονητής για πέντε αγώνες. Σε αυτά τα 17 χρόνια, εκτός του Ρεχάγκελ, στον πάγκο της Εθνικής κάθισαν οι Φερνάντο Σάντος, Κλάουντιο Ρανιέρι, Σέρτζιο Μαρκαριάν και Μίχαελ Σκίμπε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here