Εθνική Ασφαλιστική: Νέες διαπραγματεύσεις με τον προτιμητέο αγραστή

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας με θέμα την πώληση της θυγατρικής της, Εθνικής Ασφαλιστικής, με βάση τη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αναμένονται σήμερα επίσημες ανακοινώσεις.

Με βάση τις αποφάσεις του ΔΣ θα ακολουθήσουν αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με τον προτιμητέο αγοραστή προκειμένου σε λίγες ημέρες να γίνει η υπογραφή της συμφωνίας.

Με την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας ολοκληρώνεται μια διαδικασία που ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου, εισήλθε στη φάση της υποβολής δεσμευτικών προσφορών στις αρχές Απριλίου και καταλήγει μετά από γύρο διαπραγματεύσεων με τους δύο επικρατέστερους υποψήφιους.

Οι δύο ενδιαφερόμενοι που έφτασαν στην τελική ευθεία του διαγωνισμού για την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής, κλήθηκαν από τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να υποβάλουν βελτιωμένες προσφορές με αποτέλεσμα να ενισχυθεί σημαντικά το τελικό τίμημα, το οποίο υπερβαίνει τη λογιστική αξία της εταιρίας.

Το ελάχιστο ποσοστό μεταβίβασης είναι το 75% της θυγατρικής ασφαλιστικής, ενώ η λογιστική αξία την οποία έχει εγγράψει η Εθνική Τράπεζα στα βιβλία της κινείται στα 650 εκατ. ευρώ.

ΑΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here