Η τελευταία χρονιά της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην Ακαδημίας-Το πρόγραμμα

Με την όπερα «Ρέα» του Σπύρου Σαμάρα, με την οποία είχε εγκαινιάσει τη δραστηριότητά της στο Θέατρο Ολύμπια, τον Απρίλιο του 1944, αποχαιρετά η Εθνική Λυρική Σκηνή το ιστορικό θέατρο της οδού Ακαδημίας, στις 19 Μαϊου 2017, για να μεταφερθεί στις νέες εγκαταστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η  φετινή σεζόν θα ξεκινήσει στο θέατρο Ολύμπια στις 21 Οκτωβρίου, με την πολύ επιτυχημένη παραγωγή του «Βαφτιστικού» του Σακελλαρίδη, που σκηνοθέτησε ο Σίμος Κακάλας.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται ακόμη, μια  φιλόδοξη βαγκνερική παραγωγή, δημοφιλείς τίτλοι όπερας και οπερέτας, «Η Λυρική στη μεγάλη οθόνη», καθώς και ευρείας κλίμακας εκπαιδευτικά και κοινωνικά προγράμματα.

Στη συνέντευξη Τύπου,όπου παρουσιάσθηκε το νέο πρόγραμμα, ήταν παρών και ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, ο οποίος επισήμανε ότι με την παρουσία του θέλει να δηλώσει τη συμπαράσταση του υπουργείου στις προσπάθειες της Λυρικής.

Τα προβλήματα είναι πολλά: οικονομικά, διοικητικά, ζητήματα τα οποία θα έπρεπε με μια σωστή νομοθεσία να είχαν λυθεί από χρόνια, σημείωσε ο κ. Μπαλτάς, τονίζοντας ότι έχουν ενταθεί οι προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση. Όπως σχολίασε ο υπουργός, η Λυρική, τα τελευταία χρόνια έχει κατορθώσει να κάνει την όπερα οικεία, όχι μόνο στους φανατικούς του λυρικού τραγουδιού, αποκτά κοινό ανάμεσα στους νέους, έχει «ανοιχτεί» με δράσεις εντός και εκτός των τειχών, ενώ έντονη είναι η παρουσία της στα θέματα που απασχολούν την κοινωνία στις μέρες μας, όπως το προσφυγικό.

Δείτε όλο το πρόγραμμα της Λυρικής εδώ %ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b5%cf%87%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-2016-17

 

Από ΑΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here