Εθεσαν στο αρχείο την έρευνα για το πόθεν έσχες της Μαρέβας και τα 750.000 μετρητά στην αγορά του οικία του Βολταίρου στο Παρίσι!

Στο αρχείο τέθηκε η υπόθεση του ελέγχου του πόθεν έσχες της συζύγου του Πρωθυπουργού από την αρμόδια επιτροπή ελέγχου της Βουλής. Η απόφαση αυτή για την Μαρέβα Γκραμπόβσκι, σχετικά με την προέλευση των χρημάτων, περίπου 1.5 εκ. ευρώ, για την αγορά του ακινήτου στο Παρίσι, ελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης, με ισχυρή πλειοψηφία από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής. Το μόνο μέλος που διαφώνησε και μειοψήφησε ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας.

Όλα τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής, τα οποία είναι εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα από την Δικαιοσύνη, ορκωτοί ελεγκτές, μέλος από την αρχή ξεπλύματος βρώμικου χρήματος κ.λ.π. ,συμφώνησαν ότι η υπόθεση θα πρέπει να μπει στο αρχείο. και τα οποία πλειοψηφούν-

Το ελεγχόμενο Πόθεν έσχες της Μαρέβα Γκραμπόβσκι αφορούσε το οικονομικό έτος 2015 και είχε να κάνει σε σχέση με τον τρόπο αγοράς της οικίας Βολταίρου στο Παρίσι.

Δηλαδή εάν είχε αποκτηθεί εξ ολοκλήρου μέσω δανεισμού ή και με καταβολή μετρητών ύψους 725.000 ευρώ.

Η κ. Γκραμπόφσκι είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες ότι το σπίτι αγοράσθηκε με δάνειο. Ωστόσο όπως η ίδια ομολογεί σε αγωγή της κατά της  εφημερίδας Documentο, η αγορά έγινε μέσω μια εταιρείας, μετοχικού κεφαλαίου 10.000 ευρώ, η οποία κατεβαλε μετρητά περίπου 750.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά, ως μετρητά, δεν είχαν δηλωθεί στο πόθεν έσχες.

Ομως σχεδόν όλοι, πλην του κ. Λάππα, έκριναν ότι το θέμα δεν πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω…

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here