Εθελοντής εμβολίου AstraZeneca: «Ανέβασα 39 πυρετό – Είχα κόπωση και έντονο πονοκέφαλο»

Τις παρενέργειες του εμβολίου για την αντιμετώπιση του κορoνοϊού αποκάλυψε ένας εθελοντής.  Ο άνδρας, ο οποίος παραδέχτηκε ότι εμβολιάστηκε τον περασμένο Μάιο με το εμβόλιο της φαρμακευτικής εταιρίας και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, δήλωσε στην Daily Mail ότι λίγες ώρες μετά την χορήγηση του φαρμάκου δεν αισθάνθηκε καλά. «Εμφάνισα πυρετό, πονοκέφαλο και κόπωση», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι υπέφερε από υψηλό πυρετό, ρίγη, πονοκέφαλο και κόπωση μετά από 14 ώρες.

«Ξύπνησα περίπου στις 2 το πρωί κι έτρεμα, αλλά είχα πυρετό πάνω από 39», τόνισε και συνέχισε: «Δεν μπορούσα πραγματικά να σηκωθώ και να κινηθώ, οπότε η σύντροφός μου έπρεπε να μου φέρει παρακεταμόλη. Ο υψηλός πυρετός συνεχίστηκε για περίπου μια ακόμη ημέρα και απλά ένιωθα πολύ αδύναμος, βρισκόμουν σε λήθαργο, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα».

Ο εθελοντής δήλωσε ότι το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να κοιμάται το μεγαλύτερο μέρος της δεύτερης μέρας μετά τον εμβολιασμό, ενώ είχε τόσο έντονη κεφαλαλγία που δυσκολευόταν να συγκεντρωθεί, ενώ τα ρίγη επέμεναν.

Πρόσθεσε επίσης ότι, τα πιο σοβαρά συμπτώματα είχαν εξαφανιστεί την τρίτη ημέρα μετά τον εμβολιασμό, ωστόσο, αλλά οι ανεπιθύμητες ενέργειες συνεχίστηκαν. «Ένιωθα ακόμα αδύναμος για μερικές μέρες αν και τα συμπτώματα δεν ήταν τόσο σοβαρά όσο την πρώτη μέρα, κάτι που ήταν απαίσιο», είπε.

Ο εθελοντής αποκάλυψε ότι θα έκανε μία ενισχυτική δόση εμβολίου την Δευτέρα αλλά το βράδυ της Κυριακής έλαβε ένα email που του ανακοίνωσε ότι ακυρώνεται το ραντεβού μετά την εμφάνιση σε Βρετανό ασθενή μιας «ανεξήγητης αντίδρασης».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here