Αρχική Pressroom Πολιτική Εστία: «Και αν ο προστατευόμενος μάρτυρας είναι τέως Νεοδημοκράτης;»

Εστία: «Και αν ο προστατευόμενος μάρτυρας είναι τέως Νεοδημοκράτης;»

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει δημοσίευμα της εφημερίδας Εστία, η οποία με αφορμή τη στάση της ΝΔ για τους προστατευόμενους μάρτυρες στο σκάνδαλο Novartis, που αξιώνει να βγουν οι κουκούλες, θέτει το ερώτημα: 

«Και αν ο προστατευόμενος μάρτυς είναι τέως Νεοδημοκράτης υπεράνω πάσης υποψίας, λευκού ποινικού μητρώου και εγνωσμένης εντιμότητας; Θα επιμείνει η Νέα Δημοκρατία στην αποκάλυψή του;»

Το δημοσίευμα έχει τίτλο: «Τέως Νεοδημοκράτης ο τρίτος μάρτυρας;», όμως η εφημερίδα παραδέχεται ότι η ίδια δεν γνωρίζει το όνομα του προστατευόμενου μάρτυρα – γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν παράνομο – αλλά αντλεί τις πληροφορίες της από τα πολιτικά γραφεία της Βουλής, στα οποία το ερώτημα αυτό βοεί το τελευταίο διάστημα.

 Η εφημερίδα συνδέει το ερώτημα αυτό και με τις τελευταίες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη που αφού διέρρηξε κατ’ επανάληψη τα ιμάτιά του για να αποκαλυφθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες, αποκαλώντας τους «κουκουλοφόρους», χθες είπε: «ας έρθουν οι τρεις ανώνυμοι μάρτυρες να επαναλάβουν τις κατηγορίες τους ακόμη και φορώντας κουκούλα. Εδώ στη Βουλή».

Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Εστίας»:

Οι εφημερίδες εκδίδονται για να δίδουν απαντήσεις. Όχι αν ερωτούν τους αναγνώστες. Και η Εστία βεβαίως πιστή στην δημοσιογραφική παράδοσή της τηρεί απαρεγκλίτως αυτή την γραμμή. Να όμως που έρχονται καιροί που υπάρχουν ερωτήματα τα οποία δύσκολα απαντώνται. Τι γίνεται συνεπώς αν το ερώτημα διακινείται σε πολιτικά γραφεία του Κοινοβουλίου βασιζόμενο σε πληροφορίες από νομικούς ή άλλους κύκλους; Στην προκειμένη περίπτωση το ερώτημα αυτό έχει τεράστιο πολιτικό ενδιαφέρον.

Η αξιωματικής Αντιπολίτευσις έχει αναγάγει το ζήτημα της αποκαλύψεως της ταυτότητος των προστατευόμενων μαρτύρων σε μείζον για την αξιοπιστία της υπό σύστασιν επιτροπής προκαταρκτικής εξετάσεως. Χθες ο πρόεδρος της Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να καταθέσουν οι ανώνυμοι μάρτυρες στην επιτροπή της Βουλής ακόμη και με κουκούλες. Τόνισε συγκεκριμένως: «Αν πραγματικά φοβούνται τόσο πολύ, ας έρθουν οι τρεις ανώνυμοι μάρτυρες να επαναλάβουν τις κατηγορίες τους ακόμη και φορώντας κουκούλα. Εδώ στη Βουλή. Να έρθουν να καταθέσουν μπροστά σε αυτούς που κατηγορούν. Είναι πολιτικά και θεσμικά αδιανόητο να μην δοθεί η ευκαιρία στους ανθρώπους που συκοφαντούνται να βρεθούν σε αντιπαράσταση με τους κατηγόρους τους για να υπερασπιστούν την αθωότητά τους».

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, επίσης, δικαίως εξοργισθείς συμπεριέλαβε χθες τους «κουκουλοφόρους» μάρτυρες στην μήνυση που κατέθεσε κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του αναπληρωτή υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Τι θα συμβεί, όμως, αν τυχόν ο τρίτος προστατευόμενος μάρτυς προέρχεται από την κεντροδεξιά παράταξη; Αν τύχον – γράφουμε όλα τα σενάρια – υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της; Αν διετέλεσε κρατικός αξιωματούχος σε ευαίσθητο τομέα είτε στο παρελθόν, είτε στην τελευταία κυβέρνηση της ΝΔ; Αν διετέλεσε βουλευτής ή και υπουργός;

Τα ανωτέρω ερωτήματα δεν διατυπώνονται από την Εστία, η οποία προφανώς δεν μπορεί και να γνωρίζει το όνομα προστατευόμενου μάρτυρος! Θα παραβίαζε το νόμο αν το έκανε. Επειδή όμως η διαδικασία δεν είναι άριστα θωρακισμένη – η ταυτότης της πρώτης προστατευόμενης μάρτυρος απεκαλύφθη, εν χορδαίς και οργάνω – δικαιούται να θέσει δημοσίως το ερώτημα που συνέλαβαν τα ραντάρ της να ακούγεται σε πολιτικά γραφεία του Κοινοβουλίου: Και αν ο προστατευόμενος μάρτυς είναι τέως Νεοδημοκράτης υπεράνω πάσης υποψίας, λευκού ποινικού μητρώου και εγνωσμένης εντιμότητος; Θα επιμείνει η ΝΔ στην αποκάλυψή του; Πάντως ο φιλοκυβερνητικός Τύπος την προηγούμενη εβδομάδα έκανε λόγο για «τεχνοκράτη από το χώρο της Υγείας». Χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here