Το ΕΣΡ συντάσσει τη προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την προκήρυξη του διαγωνισμού για τις επτά τηλεοπτικές άδειες,συντάσσει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ώστε να προωθηθούν νομοτεχνικές βελτιώσεις που απαιτούνται για ορισμένα θέματα.

Αυτό ανέφεραν ο πρόεδρος του ΕΣΡ, πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Αθανάσιος Κουτρομάνος και ο αντιπρόεδρος Ροδόλφος Μορώνης, οι οποίοι ενημέρωσαν σήμερα την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, τόσο για τα θέματα της αδειοδότησης, όσο και για τα πεπραγμένα της ανεξάρτητης Αρχής για το 2014 και το 2015.

Απαντώντας ο κ. Μορώνης, σε ερώτηση της προέδρου της Επιτροπής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, σχετικώς με το αν το ΕΣΡ θα προλάβει να έχει ολοκληρώσει τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, εντός του έτους, ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή είμαστε στη φάση της σύνταξης της προκήρυξης, υπάρχουν κάποια θέματα που χρειάζονται νομοθετικές βελτιώσεις και είμαστε σε συνεννόηση με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής έτσι ώστε η προσπάθεια αυτή να μην έχει την τύχη που είχαν όσες άλλες προσπάθειες έχουν γίνει από το 1993 μέχρι σήμερα». «Η προσπάθειά μας, είναι ο διαγωνισμός να ολοκληρωθεί αισίως», τόνισε ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ.

Εξάλλου ενημέρωσε ότι το ΕΣΡ έχει συστήσει τρεις επιστημονικές επιτροπές για την αναθεώρηση των Κωδίκων Δεοντολογίας για την άσκηση της Δημοσιογραφίας, για την Ποιότητα Περιεχομένου Προγραμμάτων των Σταθμών και της Διαφήμισης, οι οποίοι αποτελούν εκκρεμότητα δεκαετιών. Ακόμη, η Ανεξάρτητη Αρχή, προχωρεί στην αναθεώρηση της σήμανσης των τηλεοπτικών προγραμμάτων, καθώς αποδείχθηκε από σχετική έρευνα ότι αυτά δεν είναι κατανοητά από τους τηλεθεατές.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here