ΕΣΡ: Γιατί απορρίψαμε την αίτηση της Ελληνικής Τηλεοπτικής Α.Ε.

Το πρακτικό για τους λόγους αποδοχής των αιτήσεων που κατέθεσαν ο ΣΚΑΪ, ο Alpha, ο ANT1, το Epsilon, το Star και απόρριψης της αίτησης της εταιρείας Τηλεοπτικής Ελληνικής Α.Ε. δημοσίευσε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Το διάστημα για την κατάθεση τυχόν ενστάσεων είναι 15 ημέρες, από την κοινοποίηση των αποφάσεων στις συμμετέχουσες εταιρείες στο διαγωνισμό.

Όσον αφορά την Ελληνική Τηλεοπτική Α.Ε. της οποίας η αίτηση απορρίφθηκε, ο συγκεκριμένος φάκελος δεν τήρησε όσα προβλέπονται από το άρθρο 5 του ν. 3592/2007 (νόμος Ρουσόπουλου), το οποίο αναφέρει πως «οι εν λόγω μέτοχοι πρέπει να είναι πραγματικοί δικαιούχοι των οικονομικών μέσων που διέθεσαν για τη συμμετοχή τους στο κεφάλαιο της υποψήφιας εταιρείας συμπεριλαμβανομένων και των δανείων που αποκτήθηκαν από αναγνωρισμένους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς». Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, το Συμβούλιο δεν πείστηκε ότι ο φάκελος ήταν πλήρης, καθώς δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν τα ποσά που διετέθησαν από την πλευρά των μετόχων.

Εδώ όλη η απόφαση του ΕΣΡ Απόφαση ΕΣΡ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here