Έσπασαν τα ισόβια στον Γ. Σμπώκο για την προμήθεια του συστήματος «Ερμής»

«Εσπασαν» τα ισόβια που είχε επιβάλει το πρωτόδικο δικαστήριο στον Γιάννη Σμπώκο για την προμήθεια του συστήματος επικοινωνιών του στρατού ξηράς «Ερμής».

Οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας αναγνώρισαν στον κατηγορούμενο πρώην διευθυντή της διεύθυνσης εξοπλισμών δύο ελαφρυντικά, του προτέρου εντίμου βίου και ειλικρινούς μεταμέλειας, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα να μειωθεί η ποινή των ισοβίων σε κάθειρξη 14 ετών.

Στους συγκατηγορούμενούς του, Αντώνη Κάντα, πρώην αναπληρωτή διευθυντή της διεύθυνσης εξοπλισμών, και Ν. Λεονταρίτη, πρώην στέλεχος της γενικής διεύθυνσης Εξοπλισμών, το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 20 ετών στον πρώτο και 14 ετών στον δεύτερο. Πρωτοδίκως ο Α. Καντάς είχε καταδικαστεί σε 25 χρόνια κάθειρξη και ο Ν. Λεονταρίδης σε 20.

Παράλληλα, το δικαστήριο με την απόφασή του υποχρεώνει τους τρεις κατηγορούμενος να καταβάλλουν αλληλεγγύως και εις ολοκλήρου αποζημίωση υπέρ του ελληνικού δημοσίου ύψους 25 εκ. ευρώ καθώς και 300.000 ευρώ έκαστος ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here