Αισιοδοξία για την μεγάλη πυρκαγιά στη Ζάκυνθο μετά από ολονύκτια μάχη με τις φλόγες

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Μετά από ολονύχτια «μάχη» με τις φλόγες, οι άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας εκφράζουν «συγκρατημένη αισιοδοξία» για την εξέλιξη της πυρκαγιάς στη Ζάκυνθο, καθώς η εικόνα είναι σήμερα πολύ καλύτερη.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούν να περιορίσουν και να οριοθετήσουν το μέτωπο, με την κατάσταση να κρίνεται ως «αρκετά καλύτερη» σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα.

Στο νησί έχουν αφιχθεί πρόσθετες πυροσβεστικές δυνάμεις από την Πελοπόννησο, προκειμένου να συνδράμουν το έργο της κατάσβεσης. Στο σημείο βρίσκονται και οχήματα του ελληνικού στρατού, τα οποία προσπαθούν να διανοίξουν αντιπυρικές ζώνης.

Από το πρώτο φως της ημέρας, τα εναέρια μέσα έχουν αρχίσει τις ρίψεις νερού, ωστόσο οι δυνατοί άνεμοι εξακολουθούν να δυσχεραίνουν τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι, στο χωριό Αναφωνήτρια και άμεσα έλαβε μεγάλες διαστάσεις, απειλώντας κατοικίες και προκαλώντας τεράστια οικολογική ζημιά.

Ο δήμαρχος του νησιού, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», εξέφρασε την πεποίθηση πως εντός της ημέρας, η πυροσβεστική θα έχει καταφέρει να θέσει υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here