ΕΣΗΕΜ-Θ: Να ανακαλέσουν οι τράπεζες κάθε ενέργεια εις βάρος των εργαζομένων της «Ελευθεροτυπίας»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης καλεί τις Τράπεζες «ALPHA» και «ΠΕΙΡΑΙΩΣ» να ανακαλέσουν κάθε ενέργειά τους που θα έχει τραγικές συνέπειες για τους πρώην εργαζόμενους στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρει τα εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης καλεί τις Τράπεζες «ALPHA» και «ΠΕΙΡΑΙΩΣ» να ανακαλέσουν κάθε ενέργειά τους που θα έχει τραγικές συνέπειες για τους πρώην εργαζόμενους στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία. Η επιλογή των Τραπεζών να ανακόψουν τη διαδικασία με την οποία θα αποδιδόταν στους εργαζόμενους τμήμα του πλειστηριάσματος από την πώληση του κτηρίου της εφημερίδας έχει χαρακτηριστικά πρωτοφανούς αναλγησίας απέναντι σε ανθρώπους που ήδη ταλαιπωρούνται από αυτή την υπόθεση επί εννέα χρόνια, με τους περισσότερους από αυτούς να παραμένουν άνεργοι και σε τραγική οικονομική κατάσταση.

»Το μόνο που θα επιτύχουν οι τράπεζες είναι να καθυστερήσει η ικανοποίηση των απαιτήσεων των εργαζομένων για ακόμη 4 ή 5 χρόνια.

»Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί επίσης την Κυβέρνηση να παρέμβει νομοθετικά ώστε οι απλήρωτοι εργαζόμενοι σε όλες τις περιπτώσεις να σταματήσουν να είναι ουραγοί στη διεκδίκηση των εσόδων από εκποιήσεις περιουσίας των πιο πρόσφατα πτωχευμένων εταιριών».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here