ΕΣΗΕΑ, ΠΣΑΤ και Σταύρος Κοντονής για τον χαμό του Γιάννη Ξενάκη

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για το χαμό του Γιάννη Ξενάκη εξέδωσε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, ενώ τη βαθιά του λύπη εξέφρασε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με βαθύτατη θλίψη ανακοινώνει την απροσδόκητη απώλεια του δημοσιογράφου Γιάννη Ξενάκη, ο οποίος “έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 51 ετών, από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, ξαφνικά σήμερα το πρωί.

Ο Γιάννης Ξενάκης γεννήθηκε στη Στουτγάρδη το 1964. Μετά την ολοκλήρωση των λυκειακών του σπουδών, ξεκίνησε τη δημοσιογραφία τον Νοέμβριο του 1982, ως συνεργάτης της πρωτοεκδοθείσας τότε, ημερήσιας αθλητικής εφημερίδας “ΦΙΛΑΘΛΟΣ”, όπου μέχρι τον Δεκέμβριο του 1983 ασχολήθηκε με το εξωτερικό δελτίο και το ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από την αθηναϊκή εφημερίδα “ΕΙΔΗΣΕΙΣ”, εργάστηκε στις εφημερίδες “ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ”, “ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ” και “ΟΜΑΔΑ & ΣΠΟΡ”, ενώ διετέλεσε συντάκτης στο αθλητικό τμήμα της “ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ” από τον Οκτώβριο του 1986 έως και την τελευταία ημέρα λειτουργίας της εφημερίδας. Υπήρξε επίσης συνεργάτης των περιοδικών “ΣΟΥΠΕΡ ΓΚΟΛ” και “ΛΙΜΠΕΡΟ” καθώς και ανταποκριτής στην Αθήνα της γερμανικής αθλητικής εφημερίδας “DEUTSCHES SPORTECHO”. Έως και το τέλος της ζωής του, διετέλεσε αρχισυντάκτης στην αθλητική εφημερίδα “LIVESPORT”, ενώ συνεργαζόταν και με την ιστοσελίδα www.contra.gr, καλύπτοντας το ρεπορτάζ της ΑΕΚ.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά τον άξιο συνάδελφο, που τίμησε με την προσφορά του τη δημοσιογραφία. Η κηδεία του Γιάννη Ξενάκη θα γίνει την Τρίτη, 18 Αυγούστου, στις 11.00 π.μ., από τον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου, στο Νεκροταφείο Μαρκοπούλου».

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΤ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) ανακοινώνει με θλίψη και οδύνη την ξαφνική απώλεια του συναδέλφου Γιάννη Ξενάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σήμερα τα ξημερώματα σε ηλικία μόλις 52 ετών.

Ο Γιάννης Ξενάκης, ήταν ο παλαιότερος εν ενεργεία ρεπόρτερ της ΑΕΚ, διακρινόταν για το ήθος του και την πληρότητα της δουλειάς του. Εργάστηκε επί δεκαετίες στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», μέχρι και την τελευταία μέρα έκδοσής της, ενώ μέχρι σήμερα εργαζόταν στην εφημερίδα «LIVE SPORT» στην οποία ήταν και αρχισυντάκτης και στην ιστοσελίδα «iDreamTEAM.gr». Ο εξαίρετος συνάδελφος εργάστηκε ακόμη στις εφημερίδες ‘ΦΙΛΑΘΛΟΣ», ‘ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ», «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» και στην ιστοσελίδα «Contra.gr’.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ συγκλονισμένο από την απώλεια του φίλου και σπουδαίου συναδέλφου συλλυπείται θερμά την οικογένεια του.

Αιωνία του η μνήμη.

*Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψάλλει την Τρίτη 18 Αυγούστου 2015, στις 11.00 π.μ. από τον Άγιο Νικόλαο Μαρκοπούλου Αττικής».

Η δήλωση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή:

«Με λύπη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Γιάννη Ξενάκη, ενός δημοσιογράφου που υπηρέτησε το λειτούργημά του με ήθος, εντιμότητα και ακεραιότητα. Ο Γιάννης Ξενάκης υπήρξε πάντα συνεπής στις αρχές του τηρώντας στο έπακρο τη δημοσιογραφική δεοντολογία και ο ξαφνικός χαμός του έχει συγκλονίσει όλη την αθλητική οικογένεια. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here