ΕΣΑμεΑ: Η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας δεν μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση

 

Συγκλονισμένοι και εμβρόντητοι δηλώνουν με δημόσια ανακοίνωσή τους οι μετέχοντες στην εκτελεστική γραμματεία της εθνικής συνομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) διατυπώνοντας την άποψη ότι το επικείμενο δημοψήφισμα  “είναι αδιαμφισβήτητα βασική δημοκρατική συνταγματική επιλογή αλλά δε συνιστά λύση στη κατάσταση που ζει η χώρα”.   

Εξηγώντας την αρνητική τους θέση στην κυβερνητική επιλογή του δημοψηφίσματος οι της ΕΣΑμεΑ επισημαίνουν ότι “στηρίξαμε και στηρίζουμε τη σκληρή διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους μας για την προστασία του κοινωνικού κράτους, των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους και την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, όμως  δε διανοούμαστε ότι η ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση”.

Εστιάζοντας στην πραγματικότητα των ανθρώπων με αναπηρία οι της ΕΣΑμεΑ ισχυρίζονται με έμφαση ότι “εάν στην περίοδο κρίσης οι πολιτικές για την αναπηρία διαρκώς συρρικνώνονται, στη περίοδο που έχουμε εισέλθει τις τελευταίες μέρες με άγνωστο μέλλον οι πολιτικές αυτές αφανίζονται”. Και καταλήγουν: “Η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας συνδέθηκε άρρηκτα με την ευρωπαϊκή πορεία των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους. Η Ε. Ε. είτε με τις χρηματοδοτήσεις της είτε με την επιρροή που άσκησε στη χώρα και στην κοινωνία ενδυνάμωσε τη διάσταση των ανθρωπίνων και κοινωνικών δικαιωμάτων γύρω από την αναπηρία”.

Στον επίλογο της ανακοίνωσης απευθύνεται κάλεσμα προς τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, “πριν πάνε στην κάλπη την ερχόμενη Κυριακή να αναμετρηθούν με την ιστορία και με την κοινή λογική”.

*Στην ανακοίνωση της ΕΣΑμεΑ δεν διατυπώνεται ρητά προτροπή για ΝΑΙ ή ΟΧΙ. Στην εποχή κυριαρχίας των ευφημισμών μόνο εντύπωση δεν μπορεί να μας προξενήσει κάτι τέτοιο. Πλην όμως αναμετρώμενοι εμείς με την κοινή λογική (απαραίτητη προϋπόθεση για την έντιμη δημοσιογραφία που δεν μπορεί να υπακούει στην κυριαρχία των ευφημισμών) αυτό που κατανοούμε είναι ευθεία προτροπή για ΝΑΙ στο επικείμενο δημοψήφισμα. Καθαρές κουβέντες, διότι το οτιδήποτε άλλο (μονά ζυγά δικά μας) θα το “βρούμε” όλοι μπροστά μας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here