Ερχονται κλήσεις σε δικηγόρους και γιατρούς της λίστας Μπόγιαρνς

Εντός των ημέρων αναμένεται να αποσταλούν από τους οικονομικούς εισαγγελείς οι πρώτες κλήσεις σε πρόσωπα που φιγουράρουν στη λίστα Μπόγιαρνς με καταθέσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ. Ηδη, έχουν ταυτοποιηθεί 200 καταθέτες μεταξύ των οποίων δικηγόροι, γιατροί, επιχειρηματίες και ηθοποιοί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν εντοπιστεί δύο γυναίκες ηθοποιοί με 1,5 εκατ.ευρώ η καθεμία στην Τράπεζα UBS, ενώ επιχειρηματίας -όχι πρωτοκλασσάτο όνομα- εμφανίζεται να έχει καταθέσεις σχεδόν 12 εκατ. ευρώ.

Οσον αφορά στους δικηγόρους, οι καταθέσεις τους ξεκινούν από 2 εκατ. ευρώ και φτάνουν σε αστρονομικά ποσά. Ελάχιστα από τα ονόματα αυτά είναι γνωστά στην κοινή γνώμη καθώς πρόκειται για μεγάλα γραφεία που ασχολούνται με αστικές, διοικητικές ή ναυτιλιακές διαφορές.

Ολοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις και να αποδείξουν ότι τα χρήματα είναι νόμιμα, δηλωμένα και δικαιολογούνται, ενώ θα γίνει και διασταύρωση των δηλωθέντων εισοδημάτων τους μέσω του Taxis.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών της Β. Ρηνανίας – Βεστφαλίας Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς θα βρίσκεται το Σάββατο στην Αθήνα προκειμένου να υπογράψει με την κυβέρνηση μνημόνιο συνεργασίας για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here