Ερώτηση του Νίκου Χουντή γιατί οι εταιρείες διαδικτυακού στοιχήματος δεν πληρώνουν φόρους!

 

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ (ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ)

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους ιδιοκτήτες των εταιρειών του διαδικτυακού τζόγου περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι εκδότες-επιχειρηματίες Δημήτρης Μάρης (Huffington Post, News247, Δημοκρατία) και Φώτης Μπόμπολας (Πήγασος, Εθνος, Ημερησία κλπ.).

Η Κομισιόν πιέζει για την υπερφορολόγηση μισθών, συντάξεων, ακίνητης περιουσίας, κλπ, αλλά «νίπτει τας χείρας της» για τη φορολόγηση των εταιριών του διαδικτυακού στοιχήματος. Το ίδιο κάνει και η ελληνική κυβέρνηση!

Αυτό προκύπτει από απάντηση του Επιτρόπου Οικονομικών της ΕΕ, Πιέρ Μοσκοβισί, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκου Χουντή, που αφορούσε στο γεγονός ότι οι εταιρίες στοιχήματος στην Ελλάδα είναι εδώ και χρόνια στην Ελλάδα δίχως να φορολογούνται στη χώρα, αλλά στη Μάλτα!!!

«Μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις δεν φρόντισαν για τη μετατροπή των προσωρινών αδειών (24 επιχειρήσεων διαδικτυακού στοιχήματος) σε μόνιμες, με αποτέλεσμα τεράστιες απώλειες φορολογικών εσόδων».

Όπως έχει ανακοινώσει η ίδια η κυβέρνηση, τα έτη 2012, 2013, 2014 εισπράχθηκαν ελάχιστοι φόροι ενώ παράλληλα ο τζίρος του παράνομου τζόγου φτάνει τα 6 δισ. ετησίως, με απώλεια δημοσίων εσόδων 1,5 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση».

Ο Νίκος Χουντής, στην ερώτησή του, καλούσε την Κομισιόν, σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, να προβούν σε άμεση φορολόγηση του διαδικτυακού στοιχήματος, τονίζοντας ότι, δεν είναι δυνατόν, «στα πλαίσια των μνημονίων, οι Έλληνες πολίτες να υπερφορολογούνται, να έχουν περικοπεί δημόσιες δαπάνες, μισθοί και συντάξεις» και, την ίδια στιγμή, να παραμένουν αφορολόγητες εταιρίες στοιχημάτων με τεράστιους τζίρους.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Μοσκοβισί, στην απάντησή του, ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει νομοθεσία στην ΕΕ που να επιβάλλει τη φορολόγηση των εταιριών διαδικτυακού στοιχήματος και επομένως η φορολόγηση ή μη των επιχειρήσεων αυτών είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των κρατών-μελών.

 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο http://www.marketfair.gr/

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here