Γενικός διευθυντής της ΕΡΤ3: Δέχομαι ρατσιστικές επιθέσεις μετά το συλλαλητήριο

«Μετά την Κυριακή δέχομαι ρατσιστικές επιθέσεις» τόνισε ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ 3 Αλέξανδρος Κάντερ-Μπαξ, αναφερόμενος στην κριτική που έχει δεχθεί για την κάλυψη του συλλαλητηρίου για το Σκοπιανό στη Θεσσαλονίκη.

 Mιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 είπε ότι όσοι του επιτίθενται δεν γνωρίζουν ότι κατοικεί εδώ και 35 χρόνια στη Θεσσαλονίκη και ότι ως σκηνοθέτης έχει πάει σε μακεδονικούς τάφους και έχει φέρει στο φως στοιχεία για τη Μακεδονία.

«Με αφορμή το συλλαλητήριο έχω γίνει αποδέκτης ρατσιστικής βίας μετά την Κυριακή. Δεν ξέρω πόση σημασία έχει για άτομό μου, αλλά η υποκίνηση της ρατσιστικής βίας διώκεται από την Δικαιοσύνη. Θα μιλήσω για πρώτη και τελευταία φορά για το πρόσωπό μου, ώστε να ξέρει ο κόσμος ποιος είναι ο“πακιστανός” Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ3, τον οποίο στοχοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα και τα ραδιόφωνα. Κατάγομαι από το Μπαγκλαντές, ζω 35 χρόνια στην Ελλάδα και είμαι Έλληνας Πολίτης.

Ζω και εργάζομαι 35 χρόνια στη Θεσσαλονίκη και το συναντώ πρώτη φορά αυτό. Άραγε αυτοί που με στοχοποιούν ως “πακιστανό” ξέρουν ποια είναι η πρώτη πρωτεύουσα της Μακεδονίας;  Έχουν πάει στην Πέλλα ή στο Δίον, στη Βεργίνα, στη Σχολή του Αριστοτέλη όπου διδάχθηκε ο Αλέξανδρος; Ξέρετε ότι ο «πακιστανός» έχει κάνει πλήθος ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ και έχει κατέβει αμέτρητες φορές σε μακεδονικούς τάφους για να αναδείξει τις αρχαιότητες της Μακεδονίας και την ιστορία της;» ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ3 μετά τις συντονισμένες επιθέσεις που δέχτηκε από  κοινωνικά δίκτυα, sites και ραδιόφωνα για την καταγωγή του.

Ο κ. Κάντερ-Μπαξ, ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό του και τούς εξήρε για τον επαγγελματισμό τους.

Όσον αφορά στην κάλυψη του συλλαλητηρίου, είπε ότι η ΕΡΤ3 και η ΕΡΤ 1 είχαν πρώτη είδηση το συλλαλητήριο της Κυριακής και απευθείας μεταδόσεις σε όλες τις εκπομπές

Πρόσθεσε πως όπως όλα τα μεγάλα γεγονότα, έτσι και το συλλαλητήριο καλύφτηκε επαρκώς.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here