ΕΡΤ: Συνάντηση Τσακνή -εργαζομένων για την επαναλειτουργία

Η πρώτη συνάντηση του νέου προέδρου της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή με εργαζόμενους της πρώην ΕΡΤ, αλλά και με εργαζόμενους της ΝΕΡΙΤ, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ραδιομέγαρο, από όπου εκπέμπει η ΝΕΡΙΤ.  Περισσότερα από 800 άτομα αποφάσισαν να παραστούν σε αυτή τη συνάντηση, για μια πρώτη επαφή με το νέο πρόεδρο, και να ανταλλάξουν απόψεις.
Ωστόσο δεν έχει καταστεί ακόμη σαφές το εργασιακό καθεστώς για όσους προέρχονται από την πρώην ΕΡΤ, αλλά και για όσους εργάζονται ήδη. Επιπλέον, διανεμήθηκε έντυπο ανάληψης καθηκόντων το οποίο καλούνται να συμπληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι.

Σύμφωνα με τον  Διονύση Τσακνή, ως πιθανή ημερομηνία επαναλειτουργίας της ΕΡΤ ορίζεται η 11η Ιουνίου.Ωστόσο, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης αναφέρει ότι σύμφωνα με τη δήλωση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ της ημερομηνίας δημοσίευσης του Ν.4324/2015 δηλ. της 29 Απριλίου 2015 και της ανάληψης των καθηκόντων των εργαζομένων θα συμπεριληφθεί στην προβλεπόμενη, με το άρθρο 14 παρ. 2 του νόμου, Κοινή Υπουργική Απόφαση. Η έκδοση της εν λόγω Κ.Υ.Α. θα γίνει πολύ σύντομα, όπως αναφέρει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here