Η μάχη ΕΡΤ και ΣΚΑΙ επισημοποιείται με εξώδικο της πρώτης για τα κλεμμένα πλάνα

Με εξώδικο πλέον απαιτεί η ΕΡΤ απο το ΣΚΑΙ να προβεί σε δημόσια επανόρθωση για την κλοπή δικών της πλάνων από τη μετάδοση της θείας λειτουργίας το Δεκαπενταύγουστο στην Τήνο αλλά και από την ητλεοπτική κάλυψη της λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά.

Επίσης αναφέρει  ότι ο ΣΚΑΙ παραβίασε τις αρχές της δεοντολογίας και καταχράστηκε μια παραγωγή της ΕΡΤ που κόστισε 16.000 ευρώ, παρουσιάζοντάς την ως δική του και ότι έχει επαναληφθεί το ίδιο φαινόμενο, όταν ο ΣΚΑΙ  υπέκλεψε  περισσότερες από 3 ώρες από στιγμιότυπα της ΕΡΤ από το  Euro 2016.

Η ΕΡΤ στην αντιστοιχη είδηση αναφέρει τα εξής

«Όπως είναι ι εμφανές στο ρεπορτάζ και το βίντεο που θα μεταδοθεί στο δελτίο της ΕΡΤ στις 19:00, στην αντιπαραβολή των ταυτόχρονων προγραμμάτων αριστερά της ΕΡΤ1 και δεξιά του Σκάι. ο Σκάι καλύπτει με δικό του γραφικό τα λογότυπα της ΕΡΤ.»

«Μόλις το λογότυπο της ΕΡΤ μετακινείται, εμφανίζεται και στην εικόνα του Σκάι, με αποτέλεσμα να αποκαλύπτεται ο τραγέλαφος της λαθροχειρίας και η απόδειξη της απροκάλυπτης κλοπής της τηλεοπτικής εικόνας της ΕΡΤ.»

«Επί σχεδόν τέσσερις ώρες οι άνθρωποι του ΣΚΑΙ επιδόθηκαν σε μια απίστευτη επιχείρηση κάλυψης, αλλοίωσης και απάλειψης, μέσω μεγέθυνσης της εικόνας, των σημάτων της ΕΡΤ από την τηλεοπτική κάλυψη που με περισσό θράσος εμφάνιζαν ως δική τους παραγωγή. Προσπάθεια που αν δεν ήταν τόσο δόλια και αντιδεοντολογική θα προκαλούσε το γέλιο αφού ήταν συνεχής η εμφάνιση των σημάτων της ΕΡΤ στην υποτιθέμενη παραγωγή του Σκάι.»

«Το θράσος του τηλεοπτικού σταθμού ξεπέρασε όμως κάθε όριο όταν έκλεψαν τον αέρα και της ΕΡΤ3 που μετέδιδε ζωντανά τη θεία λειτουργία και τη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Σουμελά.»

«Συνδέθηκαν υποτίθεται με το Βέρμιο και μάλιστα σε απευθείας σύνδεση όπως γράφει ο τίτλος δεξιά της οθόνης. Όπως φροντίζει να μας ενημερώσει στην ανακοίνωση του ο Σκάι είχε οργανώσει αποστολή στην Τήνο η οποία για όσους γνωρίζουν δεν επαρκούσε φυσικά για μια τηλεοπτική κάλυψη τέτοιας εμβέλειας.»

«Μπορούσε ωστόσο να παρεμβάλει κατά τη διάρκεια της ειδικής εκπομπής που έστησε, με κλεμμένη εικόνα, δικό του ρεπορτάζ. Στην παναγία Σουμελά όμως δεν υπήρχε ούτε καρέ παραγωγής του Σκάι.
Ο ΣΚΑΙ παραδέχεται επίσης στην ανακοίνωση του ότι δεν είχε κάμερες μέσα στην εκκλησία επειδή όπως λέει σεβάστηκε το αίτημα της Μητρόπολης.»

«Όπως προκύπτει όμως από την κατ’ αντιπαραβολή θέαση και σύγκριση του «αέρα» της ΕΡΤ1 και του ΣΚΑΪ ο ιδιωτικός σταθμός εμφανίζεται – παρά την έλλειψη δικών του μέσων – με εικόνα από το εσωτερικό του ναού, η οποία ταυτίζεται με αυτή του αέρα της ΕΡΤ σε όλη τη διάρκεια της θείας λειτουργίας.Οι στιγμές που η Μίτρα του Μητροπολίτη Τήνου Δωρόθεου επαναλαμβάνεται στην οθόνη λόγω του εφέ που χρησιμοποιήθηκε για να καλυφθεί το σήμα της ΕΡΤ1 ευτελίζει την ιερότητα των στιγμών.»

«Στο εξώδικο της η ΕΡΤ ζητεί από τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι να αποκαταστήσει επιτέλους την αλήθεια για την δόλια υποκλοπή της εικόνας από τις πολυδάπανες τηλεοπτικές καλύψεις των θείων Λειτουργιών στην Ευαγγελίστρια της Τήνου και στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο. Ζητεί επίσης να μην ξαναπροβάλει εικόνα της ΕΡΤ χωρίς άδεια.»

«Γιατί δεν είναι ασφαλώς η πρώτη φορά που ο Σκάι προβαίνει σε υποκλοπή της εικόνας της ΕΡΤ. Πρόσφατο και θλιβερό παράδειγμα αποτελεί η κλοπή στιγμιότυπων του Euro 2016, τα αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης του οποίου για την Ελλάδα είχε η ΕΡΤ.
Παρά την εξώδικο διαμαρτυρία που κατέθεσε η ΕΡΤ στις 15 Ιουνίου, ο ΣΚΑΪ έκλεψε εικόνα της ΕΡΤ συνολικής διάρκειας 11.311 δευτερολέπτων σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία δηλαδή περισσότερες από τρεις ώρες.»

«Η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση χρηματοδοτείται με ειδικό τέλος από τους Έλληνες πολίτες με την υποχρέωση να ανταποδίδει με ραδιοτηλεοπτικές και ψηφιακές υπηρεσίες πάντα υψηλής ποιότητας.»

«Οι παραγωγές της ΕΡΤ προσφέρονται επομένως ως ανταπόδοση στους πολίτες και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από ιδιώτες με σκοπό το κέρδος»

Για την ημέρα που έγινε  η πρώτη καταγγελία της ΕΡΤ  μπορείτε να διαβάσετε εδώ και την απάντηση του ΣΚΑΙ εδώ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here