ΕΡΤ: «Όχι» της Ραχήλ Μακρή στο διορισμό Ταγματάρχη

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (Γ. Παναγόπουλος)

Αρνητική είναι η τοποθέτηση της βουλευτή Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή για τον διορισμό του Λάμπη Ταγματάρχη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, καθώς και για τον διορισμό της Έλλης Παπακωνσταντίνου στο ΔΣ (μέλος). Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η κ. Μακρή, καταψήφισε τον Λ. Ταγματάρχη, εκτιμώντας ότι δεν είναι επαρκής με βάση τα δείγματα που είχε δώσει κατά την προηγούμενη θητεία του στην ΕΡΤ και λέγοντας πως αν ήταν σε πολυεθνική θα τον είχαν απολύσει.

Η αιτιολόγηση της αρνητικής ψήφου της κ. Μακρή περιελάμβανε σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης. «Εισηγούμαι αρνητικά για τη διεύθυνση της ΕΡΤ για να υπερασπιστώ όλους τους Έλληνες πολίτες αλλά και την κυβέρνηση από μελλοντικές λανθασμένες επιλογές» τόνισε σε μια αποστροφή της ομιλίας της.

Η κ. Μακρή καταψήφισε και την προτεινόμενη για το ΔΣ της ΕΡΤ σκηνοθέτη κ. Ελισάβετ Παπακωνσταντίνου με την αιτιολογία ότι δεν πείστηκε από την αρνητική απάντηση που της δόθηκε στο ερώτημα αν η κ. Παπακωνσταντίνου είναι βαφτισιμιά του κ. Ταγματάρχη.

Η απόφαση της επιτροπής έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα.

Κατά την τοποθέτησή του ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς υπογράμμισε ότι με το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ η κυβέρνηση δεν ήρθε να αποκαταστήσει «απλώς ένα εργασιακό δικαίωμα», αλλά «το δικαίωμα της κοινωνίας στην έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση».

«Νομίζω ότι τα πρόσωπα που είναι εδώ μπορούν να υπηρετήσουν αυτή την επιλογή», σημείωσε ο κ. Παππάς, ενώ επιχειρώντας να κάμψει τις αντιδράσεις που ξεσήκωσε η επιλογή του Λ. Ταγματάρχη υπενθύμισε ότι επί των ημερών του «υπήρξε πλεόνασμα στην ΕΡΤ ύφους 70 εκατ. ευρώ».

Ο ίδιος απευθυνόμενος στην «εσωκομματική αντιπολίτευση», σημείωσε ότι πρέπει «τις επιλογές να τις δούμε ενταγμένες σε ένα πλαίσιο υπεράσπισης της πολιτικής και της δημοκρατίας, στις οποίες όλοι πρέπει να συμβάλλουμε υπεράνω των πολιτικών μας διαφωνιών».

Από την πλευρά της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία έχει διατυπώσει ενστάσεις για την επιλογή Ταγματάρχη ανταπάντησε στον υπουργό ότι στο πλαίσιο της αγωνίας «να αποκατασταθεί και το εργασιακό δικαίωμα και της ελεύθερης και ακηδεμόνευτης ενημέρωσης, κινούμαστε σε όλες μας τις τοποθετήσεις ακριβώς από αυτή την αγωνία».

Η συζήτηση άρχισε με μια ώρα καθυστέρηση και σε φορτισμένο κλίμα – κυρίως λόγω του παρασκηνίου που προηγήθηκε και των εσωκομματικών ενστάσεων.  Στην αρχή της συνεδρίασης έγινε αντικατάσταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκου -επίσης κατά του διορισμού Ταγματάρχη- από τον Σωκράτη Φάμελλο.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here