Ερντογάν: Του ζητούν εξηγήσεις για τους 159 τόνους χρυσού που «έκαναν φτερά»

Νέο «σφυροκόπημα» της αντιπολίτευσης κατά Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την υπόθεση των 159 τόνων χρυσού που «εξαφανίστηκαν» από την κεντρική τουρκική Τράπεζα

Με ερώτηση στη Βουλή, η αντιπολίτευση εγκαλεί τον υπουργό Οικονομικών αναφορικά με τις ράβδους χρυσού συνολικού βάρους 159 τόνων. Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται σε μία περίοδο που ο Τούρκος πρόεδρος δείχνει στριμωγμένος από πολλά και διαφορετικά μέτωπα.

Αφενός το θέμα των εμβολίων καθώς υπάρχει δεδομένο πρόβλημα διαθεσιμότητας και όσοι πρόκειται να κάνουν τη δεύτερη δόση βρίσκονται στον αέρα. Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από τη χώρα, αναμένονται παρτίδες από τη Ρωσία, ενώ περιμένουν και δόσεις από το εμβόλιο της Pfizer ως το τέλος του Ιουνίου.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που ο Ερντογάν έχει να αντιμετωπίσει και τα πολύ άσχημα ποσοστά που δίνουν στο κόμμα του οι δημοσκοπήσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως το 27% που δίνουν οι δημοσκόποι στο κόμμα του είναι περίπου το μισό της δικής του δημοφιλίας.

Κωνσταντινούπολη: Ξύλο και συλλήψεις για την Εργατική Πρωτομαγιά

Στη σύλληψη 212 διαδηλωτών προχώρησε η τουρκική αστυνομία μετά από συμπλοκές σε διαδηλώσεις για τον σημερινό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, εξαιτίας της απαγόρευσης κυκλοφορίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, αλλά και αυτοπτών μαρτύρων του Reuters, αστυνομικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με ηγέτες εργατικών συνδικάτων, αλλά και διαδηλωτές, ενώ μετά πέρασαν στη σύλληψη δεκάδων διαδηλωτών κοντά στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here