Ερντογάν: Θα συνεχίσουμε τη μάχη κατά του PKK έως ότου παραδώσουν τα όπλα

Αυστηρή προειδοποίηση προς τους Κούρδους αντάρτες απηύθυνε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τονίζοντας  ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) «έως ότου να μην απομείνει ούτε ένας τρομοκράτης εντός της τουρκικής επικράτειας».

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος ο κ. Ερντογάν πρόσθεσε ότι οι αεροπορικές επιδρομές που διαρκούν ήδη δύο και πλέον εβδομάδες εναντίον του PKK έχουν προκαλέσει «σοβαρές απώλειες» στην οργάνωση. Sημείωσε, επίσης, ότι «αποτελεσματικές επιχειρήσεις» διεξάγονται και εναντίον του Ισλαμικού Κράτους που απειλεί την ασφάλεια μας , όπως είπε.

«Δεν κάνουμε διαχωρισμούς μεταξύ των τρομοκρατικών οργανώσεων. Ανεξαρτήτως του σκοπού της, μια τρομοκρατική οργάνωση είναι για εμάς μια τρομοκρατική οργάνωση» υπογράμμισε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος προσέθεσε ότι η ειρηνευτική διαδικασία που είχε ξεκινήσει με το PKΚ έχει «παγώσει».

«Δυστυχώς δεν κατανόησαν ό,τι έγινε» για εκείνους, «η διαδικασία διευθέτησης τώρα έχει παγώσει» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Νταβούτογλου: Θα επιδιώξουμε ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη Συρία

Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξή του στο BBC, ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι η Τουρκία θα επιδιώξει να εφαρμοστεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Συρία, προκειμένου να προστατευθούν οι άμαχοι που απειλούνται τόσο από το Ισλαμικό Κράτος, όσο και από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις.

Ο Νταβούτογλου είπε ότι η Τουρκία θα προσπαθήσει να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ, προκειμένου να σχηματιστεί μία ασφαλής ζώνη για τους σύρους πολίτες που προσπαθούν να ξεφύγουν από τις μάχες.

Μάλιστα, δεν απέκλεισε να σταλούν τουρκικά στρατεύματα στη Συρία, προκειμένου να προστατευθεί αυτή η περιοχή.

Ο κ. Νταβούτογλου κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να κάνει περισσότερα και κατηγόρησε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι απέτυχε να λάβει μία «ισχυρή απόφαση» για να σταματήσει τις βιαιότητες στη Συρία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here