Ερντογάν: Συγκέντρωση έξω από τον Λευκό Οίκο, μετά την συνάντηση με Τραμπ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο στις 15 Μαΐου, έχει προγραμματίσει ανοιχτή συγκέντρωση υποστηρικτών του στην Πλατεία Λαφαγιέτ, η οποία βρίσκεται ακριβώς μπροστά στον Λευκό Οίκο.

Όπως αποκαλύπτει το Turkish Minute, η Τουρκική Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον έχει αναλάβει την κινητοποίηση, με τον Σαλίχ Τσελίκ, μορφωτικό ακόλουθο της Πρεσβείας, να στέλνει μηνύματα και SMS σε Τούρκους φοιτητές στις ΗΠΑ και να τους καλεί να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση του Ερντογάν και να τον χαιρετίσουν.

Στα μηνύματα που στέλνει στους φοιτητές αναφέρει ότι μπορούν να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση στην Πλατεία Λαφαγιέτ στις 5.00 το απόγευμα 15 Μαΐου, όπου ο Ερντογάν θα μιλήσει σε επιχειρηματίες και στην τουρκοαμερικανή κοινότητα.

Στην υπόθεση έχει εμπλακεί και το Κέντρο Ντιγιανέτ Αμερικής (το Ίδρυμα Ντιγιανέτ είναι η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας), δηλαδή οι ισλαμιστές του καθεστώτος, οι οποίοι έχουν φροντίσει για τη διαμονή των φοιτητών που θα έλθουν από μακριά.

Η Τουρκική Πρεσβεία έχει φτιάξει κι ένα φυλλάδιο-κάλεσμα για την ομιλία Ερντογάν και είναι το ακόλουθο:

Ο Ερντογάν θα μεταβεί στις ΗΠΑ απευθείας από την Κίνα, όπου συμμετείχε στο διεθνές φόρουμ για τον Νέο Δρόμο του Μεταξιού.

Πρόκειται για συγκέντρωση των ισλαμιστών οπαδών του Ερντογάν ο οποίος επιχειρεί να κάνει επίδειξη δύναμης μέσα στη Ουάσινγκτον, κάτι που δεν φαίνεται να πολυαρέσει στον Τραμπ.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here