Ερντογάν προς ΗΠΑ: Φύγετε από το Μανπίτζ, ερχόμαστε

Γιατί οι ΗΠΑ συνεχίζουν να στέλνουν όπλα στη Βόρεια Συρία ακόμα και μετά την εκκαθάριση του Ισλαμικού Κράτους; Γιατί είσαστε ακόμα εδώ και αυτά τα όπλα φτάνουν; Θα πρέπει να έχετε λογαριασμούς ενάντια στην Τουρκία, το Ιράν και ίσως την Ρωσία», δήλωσε σύμφωνα με την Daily Sabah, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανοίγοντας περισσότερο το ρήγμα που υπάρχει στις σχέσεις με την Ουάσιγκτον.

Κάλεσε δε τις ΗΠΑ και σήμερα να φύγουν από το Μανμπίτζ της Συρίας καθώς η Τουρκία σκοπεύει να το δώσει στους «πραγματικούς ιδιοκτήτες του».

Στο πλαίσιο αυτών των δηλώσεων, που προφανώς δείχνουν πως και οι τελευταίες γέφυρες συνεννόησης με τις ΗΠΑ έχουν γκρεμιστεί, ο Ερντογάν ανέφερε πως η Τουρκία δεν πρόκειται να αγοράσει αμυντικά συστήματα, λογισμικό ή προϊόντα από το εξωτερικό εκτός εάν υπάρξει έκτακτη ανάγκη. Σύμφωνα με το Reuters, ο Ερντογάν δεσμεύθηκε για την ανάπτυξη εγχώριων στρατιωτικών σχεδίων και συστημάτων.

Μιλώντας σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος AK, ο Ερντογάν είπε πως η Τουρκία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με ξένες αμυντικές εταιρίες που θα δεχθούν τους όρους της Άγκυρας, αλλά αυτό δεν θα οδηγήσει σε αγορές έτοιμων συστημάτων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here